3
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

OPTIMIZAM U REDOVIMA ČUKARIČKOG: Partizan je u maloj krizi, očekujemo spektakl

Objavljeno: 29.10.18 u 15:32

Ekipa Sime Krunića nije napravila najlepšu uvertiru pred derbi meč 14. kola protiv Partizana (sreda, 16,30 časova), ali je kapiten belo-crnih Marko Docić optimista.

Čukarički je vezao dva poraza – posle eliminacije u osmini finala Kupa Srbije, Brđani su ostali praznih šaka i na gostovanju Radniku u Surdulici.

– Pre svega, očekujem pravi spektak na Banovom brdu u sredu. Lepo je vreme, atraktivan rival, derbi kola, biće navijača, dakle postoje svi preduslovi za dobar fudbal. Za nas ovo jeste utakmica kao i svaka druga, sa tom razlikom da je interesovanje publike veće i da je u takvom ambijentu lepše igrati. Iako će verovatno biti više gostujućih navijača, pun stadion je motiv više i za moj tim – istakao je Marko Docić, kapiten trenutno četvrtoplasiranog tima Superlige.

Čukarički je vezao dva poraza, računajući i duel u Kupu Srbije, da li je tim u krizi?

– Nismo u krizi, nego se jednostavno tako namestilo. Jesmo ispali iz Kupa, u jednoj čudnoj utakmici, gde smo jurili rezultat, a nismo baš ni imali sreće. Taman uspostavimo ravnotežu, pa primimo drugi gol u 47. minutu prvog poluvremena. Taman smanjimo, a minut kasnije rival postigne i treći pogodak. Opet, protiv Radnika mala nepažnja u 86. minutu nas je koštala poraza. U završnici smo već imali meč pod kontrolom, moglo je da se okrene i na našu stranu, ali nije. Sad više ne vredi o tome razmišljati, gledamo samo ka napred.

Bio je to tek prvi meč ove sezone u kojem Čukarički nije postigao pogodak. No, u taboru Brđana sada se govori samo o derbiju protiv Partizana.

– Dolazi nam u goste vrlo kvalitetna ekipa. Moje je mišljenje da u Ligi imamo pet-šest izuzetno kvalitetnih ekipa, a naravno Crvena zvezda i Partizan odskaču dodatno. Čini mi se da su i crno-beli u maloj krizi, pre bih rekao rezultatskoj, nego igračkoj i da se polako vraćaju. Na meču protiv Napretka su dobro igrali, stvarali šanse, ali nisu ih koristili, to ih je koštalo nerešenog ishoda.

Napomenuo je Docić da je teško izdvojiti pojedince u Partizanu, uz napomenu da su jaki u svim linijama tima.

– Teško je pričati o pojedincima u tako kvalitetnom timu. Eto, ne znamo hoće li igrati Pantić, Tošić je povređen, ali oni imaju odlične zamene i za takve igrače. Jaki su, počevši od golmana. Stojkovića, preko Markovića, Miletića, Rikarda, Nikolića, Marka Jankovića... – kazao je Docić, koji je potom dodao:

– Svaka ekipa ima i slabe tačke, imaju ih i oni, gledaćemo da to iskoristimo na najbolji mogući način. Opet, jasno nam je da ne možemo da se vadimo protiv Crvene zvezde ili Partizana. Sa druge strane, ako se odigra dobro, postigne lep rezultat, ekipa bi se dodatno psihički podigla pred teške mečeve u nastavku sezone.

Da li biste bili zadovoljni nerešenim ishodom protiv Partizana u sredu?

– Uh, teško pitanje… Uvek je nerešeno protiv Partizana dobar rezultat, ali nećemo ići na remi. Jednostavno, videćemo kako će se utakmica odvijati, koliko će nam protivnik dozvoliti da igramo.

Ko je favorit u derbi meču u sredu?

– Partizan je uvek favorit.

0
0

3 Komentara

  1. Sudar dve ekipe, koje igraju dosadan, jalov fudbal sa početka 70-tih! Nema brzine, borbenosti, tempa i presinga, ni u igri Partizana ni Čukaričkog! Lopta se davi na sredini terena, nema brze tranzicije, i Mirković i Krunić kao da su prespavali 40-tak godina pa su se sada probudili i nastavili onako bunovni iz sna! Srednji red im ne igra sa 1 ili dva dodira lopte! Mnogo zaostajemo za Evropom, to smo videli i na primeru Zvezde!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter