0
Evropske lige

NJEGA NISU ZABORAVILI NA ‘OSTVRU’: Vidić treći najbolji defanzivac u istoriji Premijer lige

Objavljeno: 27.10.18 u 13:57

Poznati fudbalski časovpis ‘For-for-tu'(Four Four Two) odabrao je najbolje defanzivce u istoriji ove lige, a među njima je i jedan Srbin.

Jedan od najprestižnijih magazina rangirao je defanzivce koji su prethodniih decenija branili boje klubova Premijer lige.

Nekadašnji član zlatne generacije ‘crvenih đavola’ i tek drugi stranac koji je bio kapiten ovog tima zajedno sa Rijom Ferdinandom činio je nepremostivu preperku za mnoge napadače, a sve pod komandom Aleksa Fergusona. Nekadašnji kapiten Crvene zvezde sa Mančesterom je osvojio pet šampionskih titula, Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, tri puta Liga kup, kao i pet puta Komjuniti Šild, a na 301 meču postigao je 21 gol.

Zbog svega toga, ali i požrtvovanosti i borbenosti koju je bezbroj puta pokazao, a sve uz činjenicu da ke njegov tim primao 0.68 golova po meču kada je on bio u timu odnosno skoro 1.20 u proseku kada je bio van sastava zazslužio je mesto među odabranima.

– Kada je Mančester junajted osvojio tri uzastopne titule između 2007. i 2009. godine, broj primljenih golova iznosio je 27, 22 i 24. Edvin van der Sar zaslužuje velike zasluge, naravno, ali nepokolebljivost ‘Crvenih đavola’ najviše je zavisila od Vidića i Rija Ferdinanda – prelepo uravnotežene kombinacije čeličnog i gracioznog centralnog beka, stoji u obrazloženju ovog časopisa.

Novinari ovog magazina citirali su i reči slavnog Fergusona koje tiču srpskog štopera .

– Koliko štopera možete nabrojati koji stvarno vole da igraju odbranu. Vidić to voli, obožava taj izazov da gura glavu svugde. Možete videte uzbuđenje koje mu izazivaju ti 50-50 dueli, izjavio je svojevremeno Škot.

Rio Ferdinand izabran je za najboljeg defanzivca, a na listi posle njega je Džon Teri, dok prvih deset kompletiraju: Toni Adams, Jap Stam, Marsel Desai, Sol Kembel, Ledli King, Džejmi Karager i Vinsent Kompani.

(VIDEO:YouTube/AP Editing)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter