0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

SVE BI BILO DRUGAČIJE: Francuzi otkrili posle mnogo godina – ‘Vidić je plakao zbog propalog transfera’

Objavljeno: 26.10.18 u 14:10

Jedan od najboljih srpskih fudbalera u istoriji izgradio je fantastičnu karijeru za ponos, ali da li bi sve bilo tako da 2001. godine nije ‘nešto pošlo naopako’.

Spartak Subotica, Crvena zvezda, Spartak Moskva, pa Mančester junajted i na kraju Inter… To je bio razvojni put Nemanje Vidića, ali čak tri godine pre odlaska iz Crvene zvezde ‘preko granice’, moglo je sve iz korena da se promeni.

Bivši šef skauting tima Olimpika iz Marselja Žan Filip Duran otkrio je francuskim medijima da je 2001. godine bio nadomak dovođenja srpske ‘stene’.

Konekcija je, naravno, bio Dragan Stojković Piksi.

– Verovatno najluđa priča koju imam vezana je za Nemanju Vidića. Bilo je to u vreme Alana Perana, a Piksi Stojković me je nazvao i nagovorio da pogledam Nemanju. On je tada imao 20 godina i brzo smo odlepili za njim. Isto tako brzo smo postigli dogovor sa Crvenom zvezdom za transfer na 5.000.000 evra, ali… Onda je sve otišlo naopako.

Međutim, nije bilo strpljenja kod Francuza i ceo posao je propao. Iz ove perspektive, na njihovu veliku žalost.

– Uprava Crvene zvezde je na dan potpisivanja ugovora tražila još malo više novca, pa još malo više i onda smo ušli u mašinu. Odlučio sam da prekinem to i zaustavim pregovore.

Vidić je već bio spreman za polazak i, prema rečima Durana, bilo je vrlo emotivno kada mu je rečeno da ipak neće preći u Marselj.

– Sedeli smo na terasi jednog kafića i Nemanja je plakao, bio je to dirljiv trenutak – otkrio je Duran.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter