0
Analize

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA: Klinci više nisu klinci, Srbija ‘dočekala’ Novozelanđane koje će predvoditi Mitar

Objavljeno: 15.10.18 u 19:30

Usled nekoliko povreda i situacija, pravu šansu u nacionalnom timu Srbije su konačno dobili momci koji su pokorili planetu 2015. godine.

Važno je pomenuti i odličan utisak koji je u ovoj reprezentatvnoj pauzi ostavio Aleksandar Mitrović.

Fudbalska reprezentacija Srbije je na putu podmlađivanja, utisak je da je iz okupljanja u okupljanje sve manje onih iskusnijih, a kao zamene su tu mlađi igrači koji teret podnose veoma dobro. Ruku na srce, C divizija Lige nacija nije mesto gde se nadmeću najjače evropske reprezentacije, ali smo na delu naše momke u protekloj nedelji videli na dva veoma teška gostovanja.

U Podgorici gde je Srbija savladala Crnu Goru sa 2:0, kao i u Bukureštu kada su Rumunija i Srbija igrali bez golova. Dosta igrača je ‘koristio’ Mladen Krstajić u ove dve utakmice, a akcenat je na generaciji koja je bila šampion sveta na Novom Zelandu.

Protiv Rumuna je na golu bio Predrag Rajković umesto povređenog Marka Dmitrovića. Golman Makabija gotovo da nije imao ozbiljan zadatak te se klupskim obavezama vraća netaknute mreže. Kada je reč o odbrani, u oba susreta tandem štopera bio je Nikola Milenković Miloš Veljković. Popularni Bleki nije igrao na Novom Zelandu, ali Veljković jeste. Fudbaler Verdera je gotovo perfektno odradio posao u oba meča, a ako bismo gledali u dalju budućnost, upravo bi tako trebalo da izgleda naš štoperski tandem, Veljković Milenković.

Fudbal Football – UEFA Nations League Group Stage – League C – Group 4
Crna Gora v Srbija
Podgorica, 11.10.2018.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Nemanja Maksimović je u Podgorici i Bukureštu pokazao da nije odličan samo kao momak koji može da ‘uleti’ umesto standardnih igrača koji nisu tu, poput Nemanje Matića ili Luke Milivojevića u veznom redu, već da je spreman da se na njega računa ozbiljnije. Veća minutaža koju Srbin ima u Hetafeu u odnosu na onu u Velensiju je definitivno uticala na samopouzdanje ovog momka. Dobru igru pokazao je i Saša Lukić takođe.

Najbolji mogući potez odabrao je Mijat Gaćinović koji je, na veliko iznenađenje, otpisan sa spiska putnika na Mondijal pred sam put u Rusiju. Fudbaler Ajntrahta je odlučio da pruži još više za nacionalni dres, a to nije prošlo neopaženo pa je Gaćinović stigao i do mesta u startnoj postavi.

Generaciji 1996. pripada i Nemanja Radonjić koji nije putovao na tadašnje Svetsko prvenstvo, ali je sada važan šraf u selekciji Mladena Krstajića, a kada su igrači iz domaćeg šampionata u pitanju, veliki doprinos nacionalnom timu dali su Milan Rodić i Branko Jovičić, kao i Nemanja Miletić koji je debitovao u Rumuniji.

Ulogu pravog nosioca među mlađim igračima ima Aleksandar Mitrović, špic Srbije igra fenomenalno u svojoj 24. godini. Od početka sezone se u sjajnoj formi nalazi napadač koji bi u narednim godinama mogao da bude pravi lider momcima rođenim 1995. i 1996. godine koji su sada deo reprezentacije Srbije.

Nemanja Matić, Dušan Tadić, Luka Milivojević, Vladimir Stojković, Antonio Rukavina i svi ostali isukusniji reprezentativci Srbije su itekako potrebni nacionalnom timu, ali i svesni da će ih jednog dana ovi momci valjano odmeniti.

Fudbal Football – UEFA Nations League Group Stage – League C – Group 4
Crna Gora v Srbija
Podgorica, 11.10.2018.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter