0
Domaći fudbal

NAVIJAČI PITALI LOLU SMILJANIĆA: Gol Zvezdi za titulu pre nego Liga šampiona, penal u 90. minutu dao bih… (VIDEO)

Objavljeno: 14.10.18 u 14:28

Navijači Partizana imali su priliku da pitaju sve što žele Milana Lolu Smiljanića, a on je odgovarao na svaku, uz ‘podršku’ i dobacivanja Vladimira Stojkovića.

Kada Lola staje na ludi kamen, da li bi pre voleo da u 90. minuti da gol Zvezdi za titulu ili u finalu Lige šampiona, da li bi dopustio Stojketu da šutira penal, zašto se vratio u Partizan, samo su neka od postavljenih pitanja.

Najzanimljivije odgovore Partizan je nagradio sa pet puta dve ulaznice za najmlađe navijače za predstojeći filmski festival filmića Kids fest, koji počinje u ponedeljak 15. oktobra 2018. godine.

– Uvek bih izabrao gol u 90. minutu protiv Zvezde, pre nego u 90. minutu gol za ulazak u Ligu šampiona. Pogotovo ako je za titulu – rekao je Smiljanić.

Pričao je o nezaboravnim trenucima u svojoj karijeri.

– Svaki derbi je nezaboravan, naravno oni koji smo pobedili posebno. Utakmice protiv Anderlehta, pogotovu ona u Briselu. Izginuli smo 120 minuta. Svi su znali da je Anderleht mnogo bolji od nas, ali bila je to super ekipa sa nama mlađima, plus ovim iskusnijima poput Saše Ilića, Mladena Krstajića. Ne mogu da izbrišem taj meč… Ta mi je cela sezona omiljena, 2010/2011. Uživali smo. I privatno i profesionalno. Eto, koliko imam utakmica u Partizanu, blizu 300 utakmica, ta je najbolja bila, tad je bila najbolja i atmosfera.

Omiljeni gol?

– Protiv OFK Beograda. Bio nam je za titulu. Imali smo dva, tri boda prednosti kod Saleta Stanojevića. Na našem stadionu kad smo sa 2:1 pobedili.

Najteži poraz?

– Protiv Zvezde, posle onog derbija kad smo ih pobedili sa 4:2, naredna dva smo izgubili. Baš su mi teško pala.

O čuvenoj izjavi ‘Zvezda neka sada da osvoji titulu ako je nije sramota’:

– Dobro, tad sam bio klinac, ali mislim da ove godine imamo šanse i voleo bih da tu izjavu ne ponavljam, jer bi to značilo da smo mi osvojili titulu.

Omiljeni saigrač iz Partizana?

“Hajde a da ne bude Saša Ilić, jer je on iznad svih i svi ćemo tako da odgovorimo, neka bude Neca Tomić, moj veliki prijatelj. Sad je u Zemunu, nadam se da će da se vrati, jer je jedan presavršen igrač.

Koga bi od bivših saigrača sada ponovo doveo u Humsku?

– U ovom momentu Neca Tomić, nema potrebe da objašnjavam. A od stranaca možda Kleo, čak je i Bugarin Ivanov bio meni jedan od omiljenih.

Najboljih startnih 11 igrača sa kojima je Smiljanić igrao u Partizanu.

– Mare, Krle, Savke, Lazevski, Miljko, Raća, Neca, Stefan, Saša… Da ne nabrajam sad sve, nekog bih zaboravio. Iliev takođe, uvek bi stavio Marka Šćepovića… Ali ne bih znao sve da ih posložim. Po mesta u timu recimo Marko Jovanović, Ilić i Neca, napred Šćepović.

Kada je poslednji put bio na splavu?

– Ne pamtim, sigurno ima tri ili četiri meseca.

Imaš penal u 90. minutu, kome bi dao da šutira?

– Nemanji Nikoliću.

Idol kad je bio mali?

– Frančesko Toti.

Omiljeni strani klub?

– Roma.

Kako je dobio naziv Lola?

– Mama mi je dalakad sam bio mali. Dobio sam ime po dedi ime, mama je malo bila ljuta, u šali naravno, pa je insistirala da mi da nadimak. I onda Lola. Valjda Ivo Lola Ribar, po njemu. On je valjda bio šmeker, pa tako i ostalo.

Koliko si popio vinjaka sa Sašom Ilićem?

– Nismo nikad pili vinjak. A i on poslednjih pet ili šest godina uopšte ne pije, to znam, jer smo izlazili zajedno. Znam da se ljudi zezaju sa Sašom i Vinjakom, prave one montaže… Šalimo se i mi, ali nije istina.

Da li bi za velike pare prešao u Crvenu zvezdu?

– Nema potrebe da odgovaram. Bilo je slučajeva, ali ja ne bih sigurno. Neću da grešim dušu, ima igrača koji bi prešli, prosto ja nisam takav… – rekao je Smiljanić i dodao:

– Stojke nije direktno, to ne računam.

Rikardo ili Zakarić?

– Zakarić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter