1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LIGA NACIJA: Srbija nije iskorisitla igrača više, remi u Rumuniji

Objavljeno: 14.10.18 u 16:54

Iako je dominirala, fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da dođe do pobede nad Rumunijom na gostovanju u Bukureštu – 0:0.

Utakmica je započela kontrom Srbije, a nastavljena prekidom već u 2. mnutu, nakon što su navijači Rumunije napravili bakljadu. 

Prvu šansu na meču imala je Srbija, Tadić je izveo korner a Mitrović nije uspeo da uputi šut sa osam metara. U 11. minutu Stančiju je prvi pripretio u dresu Rumuna nakon lošeg pasa Milenkovića, ali je njegov šut Rajković lako zaustavio.

Mitrović je bio u dobroj ali nedozvoljenoj poziciji u 15. minutu, a četiri minuta kasnije upravo je napadač Fulama iskoristio grešku Tamaša, izašao sam ispred golamana domaćeg sastava, ali je udarac završio tik pored gola Tatarušanua. 

Probao je potom Marin u 28. minutu, a Rajković je taj šut skrenuo u korner. Po isteku pola sata igre sjajna akcija Srbije, Rodić i Radonjić su lepo iskombinovali, usledio je centaršut koji je Mitrović dočekao nadskočivši Tosku, ali je tom prilikom napravio i faul u napadu, pa je ostalo 0:0.

Rumunija je nedugo potom preko Draguša mogla do gola, ali je Lukić izblokirao njegov šut. Nadovezao se Marin svojim pokušajem koji je Rajković skrenuo u korner. Šest minuta pre kraja prvog dela Mitrović je odlično pronašao Radonjića po krilu, usledio je centaršut ka Gaćinoviću, ali je lopta umesto u mreži nakon klizećeg šuta fudbalera Ajntrahta završila pored gola.

Najbolju priliku Srbija je imala u prvom minutu sudijske nadoknade, pošto je Tamaš prilikom pokušaja intervencije šutnuo Gaćinovića u glavu, arbitar iz Holandije je pokazao na penal, dok je Tamaš zaradio direktno isključenje. Tadić je uhvatio zalet, ali se od samog njegovog početka videlo da nije siguran gde će šutirati, što je rezultiralo šutem visoko preko prečke. 

Početkom drugog dela Tadićev centaršut je, pre nego što je lopta stigla do napadača Srbije, završio van granica terena, posle čega je do 57. minuta usledilo pravo zatišje. Pogrešila je poslednja linija Srbije, Rajković je istrčao, sudario se sa Tucudeaneom, činilo se da je bio i faul nad golmanom naše selekcije koji je prilikom intervencije loptu udario rukom, ali je Maksimović sprečio pogodak.

Iako je naša selekcija imala igrača više, Srbija je teško stvarala šanse, mada je Mitrović mogao u 69. da zatrese mrežu, ali je njegov šut Tatarušanu nekako uspeo da ukroti, kao i u 75. minutu. 

Ispostavilo se da je to bila poslednja veća šansa, rezultat je do kraja ostao 0:0, pa ostaje žal za propuštenom prilkom da se pobedom protiv najozbiljnijeg rivala napravi veliki korak ka prvom mestu u Ligi nacija. 

Srbija nakon četiri meča ima osam bodova, i očekuju je dueli protiv Litvanije u Crne Gore u Beogradu.

Liga nacija, C divizija

Grupa 4

Rumunija – Srbija 0:0

20.45 Litvanija – Crna Gora 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

 

 

0
0

1 Komentara

  1. Tadić da ne šutira nijedan penal više, a krstajić nije za selektora a ne desilo se da kojim slučajem sedne na klupu partizana, mislim može ali ispred stadiona, obradovao se drugom holu protiv CG kao da su Španija dali gol, menjajte ga hitno, jovanovića ili jokanović za selektora.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter