1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VUKAŠIN JOVANOVIĆ: Za zemlju u kojoj sam rođen da treba da igram na betonu, ne bih oklevao

Objavljeno: 13.10.18 u 14:30

Mlada selekcija Srbije plasirala se sinoć na Evropsko prvesntvo koje se narednog leta igra u Italiji i San Marinu.

Našoj reprezentaciji dovoljan je bio i remi, a igrač koji je sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio ‘orlove’ upravo je momak koji je ponikao u školi Crvene zvezde.

Nakon osam pobeda naša selekcija remijem bez golova ‘kupila je kartu’ za direktan odlazak na završni turnir naredne godine, a mladi štoper nije krio zadovoljstvo ovakvim rezultatom.

– Ovo je jedan od najlepših dana u mom životu posle osvajanja Svetskog prvenstva jer s trakom oko ruke predvoditi ovu reprezentaciju je sjajan oseća, rekao je Jovanović u izjavi za Mondo.

Naglasio je štoper da travnata podloga na stadionu ‘Karađorđe’ nije bila u najboljem stanju.

– Videli ste na kakvom smo terenu igrali, a uz to smo igrali bez pet-šest standardnih igrača. Moram stvarno reći da momci koji su uz mene – da su bili neverovatni. Ovo je sjajan uspeh za nas i nijedan ugovor ne može da zameni uspehe sa reprezentacijom. Drago mi je što sam deo ove generacije i što sam je predvodio kao kapiten, rekao je on.

Nije bilo prevelike euforije nakon meča, a Jovanović smatra da je razlog toga što su nas ovi momci navikli na uspeh.

– Ova generacija je već navikla na velike uspehe, čini mi se naše četvrto uzastopno Eevropsko prvenstvo. Pričali smo u svlačionici, ovo je postala već rutina, rekao je kapiten, pa nastavio:

– Malo smo se emotivno istrošili protiv Rusije, tamo smo proslavili već plasman, sad nam je ostalo da upišemo još jednu pobedu i da završimo kvalifikacije bez poraza i da se posle vratimo u klubove, a nadam se da će što više igrača imati minutažu.

Loše stanje terena na kom igraju svoje mečeve u Superligi Vojvodina i Proleter iznerviralo je Luku Jovića, a Jovanović se slaže sa svojim kolegom.

– Možda bolje da ne komentarišem ništa. Vojvodina je veliki klub, najveći posle Zvezde i Partizana, ne znam kako su dozvolili da se igra na ovakvom terenu. Tužno je da reprezentacija koja ima sve pobede i voli da igra fudbal, izađe na ovakav teren, a on vam bude smetnja na putu ka pobedi. Da je bio bolji teren mislim da bismo bolje igrali… Nadam se da će mlađi fudbaleri, odnosno oni koji nadolaze, igrati na boljim terenima nego što je bio ovaj, kazao je on.

Nije mogao igrač Bordoa da prognozira koji su dometi ovog tima na šampionatu.

– Rano je govoriti o tome, ali nadam se da ćemo biti u punom sastavu… Kad to kažem mislim na Milenkovića, Grujića, Radonjića, Živkovića, Lukića i druge. Sve sjajni igrači, nisu slučajno u ‘A’ timu i hvala Bogu da su tamo, nadam se da će još tri-četiri igrača iz mlade reprezentacije biti u seniorskom timu. Opet, nadam se da ćemo za EP biti u punom sastavu, rekao je on uz želju da se uspeh koji su on i njegovi saigraču napravili na Novo Zelandu ponovi:

– Kada je ova ekipa u najboljem sastavu, onda može da napadne medalju, što ne i finale EP. Da ponovimo uspehe prethodnih generacija.

FOTO: STARSPORT

U taboru mlađe selekcije igrači među sobom još nisu razgovarali ko bi mogao na Euro, a ko ne.

– Mislim da je Bogdan Bogdanović dobro rekao da niko nije nateran ili plaćen da igra za reprezentaciju, ovo je sve dobra volja, rekao je Jovanović, pa nastavio:

– Moja porodica je bila danas ovde, ja predstavljam njih i moju zemlju u kojoj sam rođen. Da je trebalo da igram na betonu, skinuo bih se i igrao!

Kapiten je još jednom dodao da je lična stvar igrača da li žele da igraju za mladu selekciju, a da one koji to ne mogu ne treba osuđivati.

– Ja sam uvek na raspolaganju. Za koju god reprezentaciju. Mnogi su se pitali da li ću ja imati motiva u ovom ciklusu jer dolazim i iz jake francuske lige, ali kada je reprezentacija u pitanju – tu nema prepreka za motiv. Teren loš, malo publike… To sve treba da ostavimo iza sebe i znamo koji grb nosimo, koga predstavljamo i onda je sve lakše, zaključio je Vukašin Jovanović.

Ovde možete zapretiti jednu od najposećenijih instagram stranica

0
0

1 Komentara

  1. Mator si ti za orliće imaš 22. Jake francuske lige u kojoj više nisi bio nego sto si bio,ajde mali samo na neku patetiku

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter