Francuski dnevni list ‘L’Équipe’ objavio je juče da su UEFA i francuska policija počeli istražne radnje povodom navodnog nameštanja rezultata na utakmici između PSŽ-a i Crvene zvezde.

Oni su u petak objavili saznanja koja su dobili preko doušnika da je jedan funkcioner beogradskog kluba umešan u nedozvoljene radnje.


Ovaj francuski list nastavlja da se bavi ovom temom, a u današnjem broju preko skoro čitave naslovne strane nalazi se slika sa utakmice ova dva tima uz naslov ‘Sumnjivo’. Oni tvrde da je jedan od funkcionera našeg predstavnika želeo da pet miliona evra uplati na opkladu da će crveno-beli primiti pet ili više golova.

Kompletna priča stigla je i do UEFA-e, a ovaj list za sada nema konkretnih dokaza koji bi potvrdili sve navedeno. Ipak francuzi naglašavaju da njihov tim nema veze sa ovim radnjama.

– Šta god da se ispostavi da je u pitanju, najvažnije je da PSŽ nije umeštan ni u šta od toga i nije predmet istrage, kazao je analitičar Pjer Mane za ‘Kanal Plus’.

FOTO: STARSPORT

Ovakvo pisanje francuskog lista podiglo je veliku prašinu, pa su i ostali mediji širom ‘starog kontintenta’ počeli da se interesuju za ovu temu. List Gardijan prenoseći pisanje francuske štampe navodi da rezultat nije bio sumnjiv.

– Utakmica je odigrana 3. oktobra, završena je velikim trijumfom kao što je to bilo i očekivano, a konačan rezultat je mogao da bude i još ubedljivijih od onih 6:1. Ipak, sam rezultat nije toliko sumnjiv. PSŽ je PSŽ, sa Nejmarom, Mbapeom, Kavanijem i Di Marijom, a Zvezda je, prosto, Zvezda. U siguran trijumf domaćih niko nije ni sumnjao, stoji u tekstu.

Ova priča stigla je i do prvog čoveka UEFA-e Aleksandra Čeferina, a sigurno je da se na ovome neće završiti i da crveno-beli moraju preduzeti sve moguće korake kako bi sačuvali ugled kluba.

Ovde možete zapretiti jednu od najposecenijih instagram stranica