0
Evropske lige

ZAPLENJENI STANOVI I NOVAC: Nastavljena borba protiv menadžera!

Objavljeno: 12.10.18 u 19:12

Tužilaštvo za organizovani kriminal nastavilo je borbu protiv Uroša Jankovića i Dejana Veljkovića, menadžera optuženih za pranje novca.

Nakon privođenja u sveopštoj akciji u Belgiji, saopšteno je dan je privremeno oduzeto 1.275,625 evra od pomenute dvojice, od čeka 539,250 iz racije stanova, sefova i lokala a 736,375 evra sa deviznih računa dvojice osumnječenih.

U saopštenju Tužilaštva još se navodi da je sedam luksuznih stanova i jedan lokal, na lokacijama u Beogradu i Nišu, zabranjeno za raspolaganje, budući da su najverovatnije protivpravno stečena imovina zbog pranja novca.

To krivično delo zahtevalo je da se preduzmu međunarodne akcije suzbijanja korupcije i pranja novca stečenog nezakonitim radnjama prilikom transfera fudbalera u evropskim klubovima, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, Službom za borbu protiv organizovanog kriminala, Jedinicom za finansijske istrage i Upravom za sprečavanje pranja novca Republike Srbije.

 Jankoviću, koji je crnogorski državljanin, a na poternici je Belgije, određen je ekstradicioni pritvor, dok je Veljković uhapšen u Belgiji.

U Belgiji su još lišeni slobode trener fudbalskog kluba Briž, zatim dvojica belgijskih fudbalskih sudija, nekoliko fudbalskih menadžera najpoznatijih klubova iz prve lige Belgije

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter