Francuski list L’Ekip podigao je veliku prašinu tvrdnjom da je jedan od čelnika Crvene zvezde pokušao da uplati ogroman novac na visok poraz svog tima protiv PSŽ-a.

Kako se navodi UEFA je već obavestila francusko tužilaštvo o tome da je jedan funkcioner Crvene zvezde pokušao da uplati pet miliona evra na poraz svog tima od pet golova razlike.


L’Ekip dalje navodi da su nekoliko dana pre utakmice o celom slučaju obavešteni i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin i njegovi najbliži saradnici. Informacija je stigla od doušnika čiji identitet nije objavljen, ali čiji se “pedigre” smatra kredibilnim.

Prema rečima doušnika visoki funkcioner Crvene zvezde je sa saradnicima spremio pet miliona evra da uplati na poraz crveno-belih od pet golova razlike. Zarada bi bila više desetina miliona evra, a uplate bi se vršile na više kladioničarskih sajtova.

U prilog tome L’Ekip piše da je Crvena zvezda na teren poslala nešto slabiji sastav napominjući tu Gorana Čaušića i Veljka Simića, mada su tu napravili grešku, jer se radi o momcima koji nisu ‘drugopozivci’.

Doušnik je takođe javio da je jedan čelnik Crvene zvezde trebalo da se nađe sa prvim čovekom PSŽ-a Naserom Al-Kelaifijem u jednoj pariskoj palati. L’Ekip takođe piše da je istraga otvorena, a da su inspektori 2. oktobra prisluškivali razgovor visokog funkcionera Crvene zvezde i Al-Kelaifija, ali da niko ništa sporno nije rekao.

Na kraju PSŽ je pobedio sa 6:1, a L’Ekip’ je pozvao Dragana Džajića.

– Nije moguće. To nije tačno – rekao je Džajić.

L’Ekip procenjuje da pobeda Pari Sen Žermena nije nikakvo iznenađenje, ali da se posle remija Zvezde sa Napolijem nije ni očekivalo da će biti tako lako. Pa su tako na samoj utakmici bila i stručna lica koja su “procenjivala sumnjivu pasivnost pojedinih igrača srpskog tima”.

Istraga je nastavljena i posle utakmice. Uefin doušnik je u Nionu ispričao i da je misteriozni čelnik Zvezde – pod uslovom da je cela priča uopšte tačna – iz svog džepa investirao 3.000.000 od 5.000.000 evra i da je u jednom pariskom trendi lokalu trebalo da pokupi novac odmah nakon meča. Međutim, istražitelji su tu dojavu prekasno dobili, pa nisu stigli na sastanak, ako se isti i desio.

Takođe, pred početak utakmice nadležni organi su pažljivo pratili sve opklade uplaćene na meč PSŽ-Crvena zvezda. U Francuskoj nije bilo čudnih uplata. UEFA ne želi ništa da komentariše dok se ne završi istraga, dok L’Ekip piše da je moguće da je utakmica nameštena, ali i da je neko maliciozno pokušao da naškodi ugledu Crvene zvezde.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.