Bivši predsednik Partizana oglasio se samo dan pošto je stigla informacija da je račun kluba iz Humske blokiran zbog tužbe Nikole Vujovića zbog neizmirenih dugovanja.

Đurić je izjavio u intervjuu Sportkom žurnalu da nikada nije čuo za tog igrača, koji je inače strelac jednog od lepših golova u večitim derbijima, a on je konstatova da su se rupe krpile i za vreme njegovog mandata.


– Da, nismo platili jer nismo tad bili u mogućnosti. A, oni prodaju 20 igrača za godinu, bez obeštećenja? Ko je to još radio? Niko, samo oni, kazao je Đurić, pa odmah nastavio:

– Ne sećam se uopšte tog igrača! Mislio sam da je to s plaćanjem rešeno, bilo je u nadležnosti generalnog sekretara. Plaćao sam i ja nasleđene dugove prethodnih predsednika, pa sam ćutao. To je normalno, moraš to da radiš. To je bilo, nema dileme… Ali, majstore, toliko si dobio para od igrača koje smo ti ostavili, rekao je on.

(VIDEO:YouTube)

Dug pri njegovom odlasku iz Humske bio je 13 miliona evra, ali se nekadašnji čelnik brani time da je novog rukovodstvu ostavio nekoliko veoma unosnih transfera.

– A gde je novac od obeštećenja za 20 igrača koje smo im ostavili, među njima i reprezentativaca? Ljudi, to su milioni. Škuletić, Marković, Mitrović, Nastasić… Koga sve još? I, sad je problem 200.000 evra? Da su seli da razgovaraju sa ljudima iz Mogrena možda bi to bilo umanjeno, Bora Lazović je korektan čovek.

Konstatovao je Đurić da za vreme njegovog vođenja kluba niko nije otišao bez obeštećenja.

– Postavite vi njima pitanje zašto niste naplaćivali obeštećenje? Hvale se, igrač im oprosti platu 60.000, a obeštećenje bi možda bilo 2.500.000. U moje vreme Partizan nikog nije pustio bez obeštećenja. Pobogu, klub živi od toga, to je naša imovina, ne smeš to da činiš. Šta se krije iza toga, rekao je on.

FOTO:STARSPORT

Ne prija Đuriću poređenje sa Ivanom Ćurkovićem, te smatra da je bio bolji od njega.

– Šta vi to pišete: Ivan Ćurković uspešniji od mene? Pa to stvarno nema smisla! Bio je tri puta duže od mene. A, ja? Šest uzastopnih titula. Neko je rekao da se to desilo spletom okolnosti. E, majstore, ne može tako. Možda jedne godine, al’ šest, kazao je on i nastavio:

– Partizan nikad nije imao lošiji tim u istoriji. Sem Stojkovića, Ilića i Vulićevića, uz napomenu da poslednja dvojica ne igraju, ne znam nikog. Cela ekipa ne vredi ukupno 5.000.000 evra. Nije Iliev kriv, k’o da se on nešto i pita. Grešili su i moji sportski direktori, ali smo mogli to da trpimo. Ivan Tomić je bio super, iako ni sve njegove procene nisu bile odlične, kazao je Đurić.

Osvrnuo se potom i na rad Šefa stručnog štaba Crvene zvezde označivši ga kao krivca što njegov tim nije slavio u derbiju.

Bata Mirković je budućnost srpskog trenerskog posla. Nadigrao je ovog velikog stručnjaka iz Zvezde. Tog majstora. Izgubili bismo da je svaki drugi trener sedeo na Zvezdinoj klupi. Šta je uradio u Evropi. Smeju mu se ljudi, rekao je on uz konstataciju da je plasman crvno-belih u Ligu šampiona čista sreća:

– Na čistu sreću! Dva šuta – dva gola u Salcburgu, to se jednom desi. A mi? Prsa u prsa sa Anderlehtom, vodili su Briselu 0:2! Pa, u Ligi šampiona, nije se znalo ko je Partizan, ko Arsenal! Pritom, sećate se, sudija nas oštetio, zaključio je predsednik Partizana za čijeg je mandata osvojeno šest trofeja.