0
Fudbal

TUMBAKOVIĆ: Takmičarska, prijateljska i bratska utakmica – Nema favorita, želimo trijumf!

Objavljeno: 10.10.18 u 14:45

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore raduje se novom okupljanju svog tima i spektaklu protiv Srbije u Podgorici.

Ljubiša Tumbaković je istakao da ekipu nije pripremao posebno, već kao i za svaki prethodni meč.

– Spremamo se kao za svaki meč, kao što smo radili do sada. Nema posebnih detalja. Imamo poseban motiv samo zato što je Srbija bila učesnik Svetskog prvenstva – rekao je Tumbaković.

Crna Gora će biti oslabljena jer neće igrati Stefan Savić, ali će Srbija imati više problema bez Aleksandra Kolarova, Nemanje Matića, Adema Ljajića, Nenada Krstičića…

– To su sjajni igrači, daju poseban doprinos. Jeste hendikep, ali Srbija ima veliki izbor igrača koji mogu da nadomeste taj kvalitet. Na primer, to za njih nije hendikep, kao što je za nas neigranje Stefana Savića.

Mišljenje u Crnoj Gori je da ‘sokolovi’ imaju bolju atmosferu u reprezentaciji od ‘orlova’.

– Trudimo se da budemo bolji i bolji, a verujte mi da svi jedva čekamo naredno okupljanje. Kod nas je atmosfera dobra, a kod njih? Ne znam, možda je više medijski to napumpano, jer bili smo zajedno četiri dana u Londonu na samitu trenera, izgledalo je sve da je super.

– Ranije smo govorili da smo želeli da igramo protiv Srbije prijateljski meč, ali u Lozani nas je grupa spojila. Tako da se ovaj meč ‘igra nekoliko meseci’. Kao profesionalac gledam je kao takmičarsku, prijateljsku i bratsku. I naravno, ne postoji trener koji ne želi da dobije meč – poručio je 66-godišnji strateg, koji je svestan da meč nije odlučujući za prvo mesto u grupi.

– Gledamo samo sebe, ali zavisimo i od drugih. Ko je favorit? Nema ga. Fudbal je živa stvar, ne igra uloga i ko više vredi. Ima jedna lopta, jedan sudija… – podvukao je Ljubiša Tumbaković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter