2
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

HRVATI IZNENAĐENI: Najbolji strelac HNL hteo da igra za ‘kockaste’, ali je prihvatio poziv tzv. Kosova

Objavljeno: 10.10.18 u 22:59

Igrač koji je postigao najviše golova u aktuelnoj sezoni fudbalskog prvesntva naših suseda ipak neće igrati za njihovu reprezentaciju.

Igrač Lokomotive iz Zagreba Lirim Kastrati prihvatio je poziv Fudbalskog saveza takozvane države Kosovo da nastupa za njihv tim u narednim utakmicama Lige nacija

Sastav ove selekcije u četvrtak se sastaje sa Maltom, dok u nedelju gostuje na Farskim ostvrima u četvrtom kolu grupe D UEFA Lige nacija. Njihov sastav biće jači za ovog napadača, koji je u toku ove sezone na deset mečeva postigao sedam pogodaka. On deli prvo mesto liste strelaca sa igačem Gorice Zvolinskim, a u mlađim reprezentativnim kategorijama igrao je i za Albaniju, ali i za tzv. Kosovo, a pre nekoliko meseci izjavio je i da bi želeo da obuče dres aktuelnih viceprvaka sveta.

– Zvali su me ljudi iz oba Saveza, razgovarali smo, ali još ništa nisam odlučio. Uostalom, moja je želja da igram za Hrvatsku. Istina, nemam hrvatski pasoš, ali za tri godine mogao bih je dobiti i onda bih konkurisao i za reprezentaciju. Hrvatska je ipak fudbalski bolja i jača od Kosova i Albanije i velika mi je želja obući hrvatski dres, rekao je tada Kastrati.

Ipak deluje da se Kastrati opredelio za drugu opciju, a ovaj momak ima samo devetanest godina i jedan je od najboljih u šampionatu Hrvatske.

0
0

2 Komentara

  1. Mogao je i za Crnu Goru da se opredeli, jer su Kastrati zapravo Kastratovići. Istorijska činjenica o poreklu Skenderbega.

    0
    0
    Odgovori
    • А самим тим и за Србију јер је Космет Србија. И сви смо Срби. Ал ко једном ,,мене у тебе издаде, и тебе ће сутра у другога…” тако да нам такви не требају. Напред Србијо.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter