2
Fudbal

FOTO: FSCG

CRNOGORCI SAMOUVERENI: Ni da za Srbiju igraju Nejmar, Mesi ili Ronaldo ne bismo se prilagođavali

Objavljeno: 08.10.18 u 21:49

Crnogorski reprezentativci pripremaju se u glavnom gradu te zemlje za predstojeće duele u sklopu Lige nacija.

Oni će u četvrtak na stadionu pod Goricom od 20.45 sati dočekati reprezentaciju Srbije.

Pred trening ‘hrabrih sokola’ zanimljivu izjavu dao je Aleksandar Janković, jedan od pomoćnika u strulnom štabu Ljubiše Tumbakovića. On je govorio o raznim temam kao što su zajedništvo koje krasi selekciju Crne Gore, ali osvrnuo se i na to da li je potrebno da se prilagode igri ‘orlova’.

– U analizi prethodnih mečeva video sam i da naši fudbaleri zajedno slave svaki pogodak. Lepo je videti deset zagrljenih igrača u tim situacijama. Nećemo imati posebnih zadataka za igrače. Niti se prilagođavati protivniku, pa ni da za Srbiju igraju Nejmar, Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo, rekao je Janković, a prenose Vijesti.

Janković naglaša da je atmosfera u taboru Crne Gore odlična.

– Ambijent u timu je odličan, na svakom okupljanju to pokazujemo. Od doktora i lekarskog tima dobili smo informaciju da ćemo Nikolu Vukčevića imati već sutra na treningu, a potom i na utakmicama u četvrtak i nedelju, protiv Srbije i Litvanije.

Kvalitet Srbije nije sporan, ali nedostatak nekoliko važnih igrača je bitan faktor pred ovaj duel.

– Našeg rivala krasi individualni kvalitet. To su pojedinci s vrhunskim karakteristikama. Kolarov i Matić su za njih važni igrači, ali tu su Aleksandar Mitrović, Adem Ljajić, Filip Kostić, Andrija Živković… Imaju dobru reprezentaciju. Očekujem ozbiljnu utakmicu, lep rivalitet između dve zemlje, koje se prvi put sastaju u istoriji, zaključio je Janković.

Nakon ovog duela naša selekcija gostuje od 15 sati Rumuniji, dok ‘sokolovi’ svoj meč igraju istom dana, ali od 2045 časova protiv Letonije u gostima.

0
0

2 Komentara

  1. Evo upravo u naslovu ovog teksta je problem konstantnog neuspeha reprezentacije Srbije ,a to je živa istina da se naši nadristručnjaci decenijama uvjek i isključivo uvjek prilagođavaju protivniku igrom a nemaju i ne grade igru koja če krasiti i po čemu će biti poznata reprezentacija Srbije.(Za sada smo poznati po najsporijem fudbalu koji se igra unazad i po ogromnom broju navodno veznih bezidejnih igrača.dok su nam bekovi glavni napadači. I to je to ,nažalost.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter