0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

RASTANAK: Spartak i Gaćinović završili saradnju (FOTO)

Objavljeno: 01.10.18 u 21:06

Spartak iz Subotice ostao je bez trenera pošto je posle godinu i po dana sporazumno raskinut ugovor sa Vladimirom Gaćinovićem.

U Subotici je održan sastanak uprave FK Spartak Ždrepčeva krv i trenera Vladimira Gaćinovića prilikom čega je odlučeno da se završi dalji zajednički rad, iako je do sada bio prilično uspešan.

U Evropi je ostvaren uspeh plasmanom u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, što se odrazilo na poziciju u Superligi, pa je bilo nekoliko rezultata van očekivanja.

Zbog toga se klub iz Subotice oglasio zvaničnim saopštenjem koje je stiglo na našu adresu:

– Gospodin Gaćinović je preuzeo naš klub u veoma delikatnom trenutku. U tom periodu je još trajala borba za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a ekipa se nalazila na trećoj poziciji na tabeli.

Pod njegovim kormilom je izboren plasman na međunarodnu scenu gde smo postigli istorijski uspeh učešćem u trećem kolu kvalifikacija. Na tom putu smo eliminisali slavnu „Spartu“ iz Praga što je uspeh kakav ćemo teško ponoviti.

Iza nas je jedan turbulentan period koji nisu pratili očekivani rezultati, posebno u domaćem prvenstu i jednostavno smo se sporazumeli da je za „Spartak“ najbolje da dođe do promene šefa stručnog štaba. Ova odluka je donešena teška srca i nismo je doneli u afektu,  već kao iskreni prijatelji, dogovorom.  Ipak, klub je iznad svega.

Valja napomenuti da je u kratkom vremenu Spartak  napustilo 10 prvotimaca koji su otišli u druge klubove i tu valja tražiti jedan od uzroka slabijih rezultata.

Gospodin Gaćinović je divan čovek, vrstan stručnjak koji fudbalsku igru poznaje do tančina i možda je nedostajalo samo malo sportske sreće da rezultati budu drugačiji. Sa Vladom smo postali prijatelji i van terena tako da i nama teško pada ovaj razlaz. Sigurno je to da je ostavio neizbrisiv trag u istoriji našeg kluba.

I na kraju želimo da kažemo  doviđenja, ali ne i zbogom jer su vrata našeg kluba za Vladimira Gaćinovića uvek otvorena – poruka je iz redova ‘golubova’.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by FC Spartak (@fcspartaksubotica) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter