0
Evropske lige

‘GOSPODIN POSEBNI’ PRED NOVINARIMA: Murinjo progovorio o svađi sa Pogbom – ‘On je običan igrač!’

Objavljeno: 28.09.18 u 17:58

Žoze Murinjo našao se pred ‘rafalom’ britanskih medija na konferenciji uoči nastavka Premijer lige, jer je najveći deo bio posvećen sukobu sa Polom Pogbom.

Portugalac je očekivano bio na udaru zbog sukoba sa Pogbom na jednom od treninga i skidanja kapitenske trake. Novinari su, naime, imali mogućnost da snimaju trening 15 minuta i tom prilikom Murinjo i francuski fudbaler su ušli u raspravu.

Mančester junajted je veći od svakog pojedinca i to načelo moram da branim. Imamo odnos trener – igrač. I tako je najbolje. To je ono što je Pol rekao u jednoj od njegovih izjava u famoznoj miks zoni. Imamo dobar odnos  igrač – trener.

Jasno, sve je zanimalo šta je zapravo rečeno prilikom tog sukoba.

– Ne mogu da vam kažem šta je rečeno. Imali ste otvoreni trening, imali ste kamere i šansu da snimite šta je rečeno. Možda morate bolje da reagujete u stim situacijama ako želite da čujete baš sve što se priča na treningu. Ja vam to sigurno neću otkrivati.

Ali, jeste rekao čelnicima kluba i ostalim igračima.

– Objasnio sam u detalje ljudima koji to treba da znaju. Objasnio sam detaljno i Polu i ostatku ekipe. Kada odlučujemo o traci, detaljno analiziramo igrače i perspektivu koju ima kao kapiten. Posle nekoliko nedelja analize i razmene mišljenja, odlučili smo da je Pol običan igrač, a ne kapiten. Tačka. Obavestio sam igrača i igrače, a kada su me pitali pred meč u utorak – potvrdio sam priču i sada potvrđujem isto i stavljam tačku. Mogu da predupredim neka pitanja tako što ću reći da su odnosi između trenera i igrača dobri. Niko nije bolje trenirao od Pogbe u utorak, sredu četvrtak i petak. Neki su trenirali dobro, ali niko na treniznima nije bio bolji od njega. Sutra će igrati i kraj priče – ispričao je ‘gospodin posebni’.

Murinju je smetalo to što su kamere bile prisutne na treningu.

– Ja radim na treninzima, nije me briga za kamere. Kakva rasprava? Ko remeti rad? Verujem da je vama to bilo sjajno, jer ste mogli da napravite priču, neverovatnu priču od petnaestominutnog treninga. Možda je to tvoja krivica (obratio se klupskom portparolu Kerenu Šotboltu), jer smo morali da imamo tih petnaest minuta otvorenog treninga… To što se desilo pre neki dan dešava se često. Mnogo, mnogo, mnogo puta se dešavaju razgovori sa igračima – porvukao je Murinjo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter