Bivši fudbaleri Crvene zvezde i Partizana su ovog jutra gostovali na Prvoj televiziji.

Stavove Partizana branio je Ivica Iliev, Crvene zvezde Dušan Savić, a tema je bila treba li ‘večite’ kazniti zbog nesportskog ponašanja.


Iako je u anketi Prve televizije na ovog pitanje negativno glasalo tek nekoliko ljudi, o kaznama se malo pričalo. Naravno, glavna tema bila je izjednačujući gol crveno-belih, ali i izjava Vladimira Stojkovića posle utakmice.

– Kao neko ko radi u Partizanu, tvrdim da nije bio gol. Moj klub je još davno tražio uvođenje VAR sistema u Superligu i žalosno je što je jedna dobra utakmica i odlična partija Partizana pala u senku jedne takve situacije. Lopta mora ući celim obimom i taj sistem samo može da pokaže to. Dovoljno je da bukvalno malo kači liniju i da to nije gol, izjavio je Iliev, da bi potom usledio odgovor Duleta Savića:

– Ja nisam mogao da vidim gol dok nije bio usporen snimak. Staro je pravilo – bio je gol jer je sudija svirao.

Bivši fudbaler Zvezde je kao glavnog krivca sa primljeni gol Partizana u 158. večitom derbiju okarakterisao Vladimira Stojkovića koji nije dobro procenio situaciju.

– Niko ne komentariše da je Stojković glavni krivac. On je stajao na liniji gde mu nije bilo mesto pogotovo kada igrač iz onog ugla izvodi korner, nije imao mogućnost da interveniše.

A čim je pomenut bio Vladimir Stojković, usledilo je pitanje o izjavi nakon utakmice.

– Poslednjih 20 godina Vladimir Stojković je najbolji golman u Srbiji. O besu i izjavi morate njega pitati. Ja sam ponosan što je Stojke golman Partizana. On je svestan da je napravio grešku tom izjavom, kazao je Iliev, da bi potom Savić dodao:

– Samo što nije bio samo vaš golman, već i naš. Stojković je jedan zvezdaš u duši, prva ljubav zaborava nema.

Ivica Iliev je prokomentarisao i atmosferu u medijima uoči utakmice između Partizana i Crvene zvezde, kao i ‘hajku’ koja se vodi protiv crno-belih.

– U medijima se sprovodi jedna velika hajka o Partizanu, nije korektno da se sada pišu svakave stvari. Da se piše negativno nakon ispadanja od Bešiktaša koji vredi 120 miliona. Većina medija pokušava da umanji kvalitet naše ekipe i ospori sve što smo uradili prethodnih godina, dodao je Iliev.

Posle Stojkovićeve izjava, oglasio se i Mitar Mrkela, sportski direktor Zvezde, koji je u sličnom stilu prokomentarisao reči golmana Partizana.

Mita je konstatovao stanje u kom se Stojković tada našao sa pasošem koji vraća i slično. Kada se pojavi jedna takva reakcija, ona automatski izaziva drugu. Moramo napraviti ambijent u kojem su takve izjave nezamislive. U vreme kada sam ja bio klinac to je bilo nezamislivo, ili kada sam ja igrao. Bio je to odnos poštovanja, sastančili smo pred derbi čak. Crvena zvezda i Partizan su tada vodili politiku jugoslovenskog fudbala, a sada ratuju saopštenjima, rekao je za kraj Dule Savić.