4
Domaći fudbal

ŽARKO ZEČEVIĆ: Evo zbog čega je Dejo Savićević otišao u Zvezdu!

Objavljeno: 20.09.18 u 23:58

Dugogodišnji funkcioner Partizana Žarko Zečević govorio je o tome zbog čega je Dejan Savićević obukao crveno-beli dres, iako je bio bliži crno-belom.

Priča koja se vrti već skoro 30 godina i uvek je različita. Govoreći za TV Partizan, nekadašnji funkcioner ovog kluba govorio je o pregovorima sa Dejanom Savićevićem.

– Kad pregovarate sa crnogorskim igračima, onda ne pregovarate sa igračima nego sa roditeljima. Kada smo pregovarali sa Savićevićem, u kući jednog našeg funkcionera, i kad smo krenuli gore na sprat da pričamo sa Savićevićem njegov otac je krenuo sa nama. Taj funkcioner mu je rekao: ‘Ne, ne treba ti da ideš, dogovorićemo se mi sa Dejom sami’. Tog trenutka je pukao taj transfer – rekao je Zečević, a preneo ‘Mondo’.

Greška se nije ponovila sa dovođenjem Predraga Mijatovića iz Budućnosti.

– Što se tiče Peđe Mijatovića, nije se razgovaralo sa njim, nego sa njegovim ocem. Kad smo bili u Podgorici, on je praktično krenuo za Split, ali smo ga vratili na pola puta. Priveli smo ga minut do 12 i on je potpisao za Partizan, zahvaljujući njegovom ocu. Mijatović je jedan od najboljih igrača Partizana svih vremena, da mi ne zameri neko od igrača iz starijih generacija koji su bili izuzetne ličnosti i fudbaleri, da napomenem da smo bili prvi finalisti Kupa evrpskih šampiona 1966. godine… Mijatović je ostavio izuzetan tragh u Partuzanu, dao je veliki doprinos Partizanovim titulama i posle se dokazao u Valensiji i Real Madridu – rekao je Zečević.

O Darku Pančevu

– U tom periodu je trebalo da dođu neki igrači koji su prešli u Crvenu zvezdu, koja je umesto Partizana igrao Ligu šampiona, pre svega mislim na Darka Pančeva, koji je bio bezecovan sa naše strane, ali je zbog raznih stvari, pre svega nerazumevanja pojedinaca u upravi Partizana, pa se to odugovlačilo i on je otišao u Zvezdu. Mislim da bi on dao tada veći kvalitet da je došao u Partizan – istakao je Zečević.

0
0

4 Komentara

  1. Ništa nije slučajno!
    Nikada.

    Super je što su oni tamo gde pripadaju.

    Dva sveta.

    Razlika u ljudskom i igračkom smislu od osnivanja do danas u svim sekcijama.

    Šteta je što je sportsko društvo u rukama nečasnih ljudi. Inače ne bi crno beli silazili sa krova Evrope.

    0
    0
    Odgovori
  2. Zeko OKUPI jaku ekipu
    SA TOLETA Mijata Bjeku
    GOLCA Popovica fratela
    I Jos neki I postavite PARTIZAN NA MESTO GDE PRIPADA DOKAZITE DA STVARNO VOLITE SVETINJU
    A STADION CE BITI UVEK PUN NAJURITE VODZE PROFITERI I POMIRITE NAVIJACE DOSTA BRUKE
    VOLIM PARTIZAN

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter