0
Evrokupovi

MURINJO U ŠVAJCARSKOJ: I Federer je najveći, ali se nikada ne žali na podlogu

Objavljeno: 18.09.18 u 20:35

Trener Mančester junajteda Žoze Morinjo rekao je danas da bi njegovi fudbaleri trebalo da potraže inspiraciju u teniseru Rodžeru Federeru, pred utakmicu sa Jang Bojsom u prvom kolu Lige šampiona.

Utakmica Junajteda i Jang Bojsa igra se u sredu od 21 sat u Bernu, na veštačkoj travi, a Murinjo je rekao da njegovi igrači, umesto da se žale, treba da se prilagode izazovu.

On je kao primer naveo švajcarskog tenisera Rodžera Federera, koji je osmostruki šampion Vimbldona, koji se igra na travi, ali je osvajao i ostale grend slem titule na šljaci i tvrdoj podlozi.

Upitan o terenu, Murinjo je rekao da ne želi o tome da priča pre utakmice, kao mogući izgovor za ne baš dobru igru njegove ekipe.

– Svi znaju da je drugačije. Rekao sam šta sam imao prošle nedelje na sastanku UEFA u Ženevi. Na primer, mi smo u Švajcarskoj, zemlji jednog od najboljih tenisera sveta. Prilično sam siguran da taj veliki sportista ponekad nije zadovoljan podlogom, ali mora da igra i mora da pobedi. Svi znaju da ima omiljenu podlogu, ali osvajao je trofeje i na onim terenima koje ne voli, pa i mi to moramo da uradimo – rekao je Murinjo, preneo je ‘Skaj’.

Utakmicu u Bernu propustiće Antonio Valensija, ali se u tim vraća Luk Šo.

Šo ima šanse da igra, a odlučili smo da Valensija ne putuje zbog kolena, posebno zbog toga što mu ne bi odgovarala veštačka trava. On je jedini igrač koga moramo da zaštitimo na taj način. Osim njega, idemo sa najjačim sastavom, moramo da pokušamo da pobedimo – naveo je Murinjo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter