0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

U BEOGRADU NIKOME NEĆE BITI LAKO: Javio se Darko Lazović i poslao snažnu poruku igračima Zvezde

Objavljeno: 17.09.18 u 21:14

Momak koji je bio možda jedina svetla tačka u vreme teških dana na Marakani ima poruku za igače koji sada nose crveno-beli dres.

Nekadašnji kapiten kluba iz Ljutice Bogdana i nosilac igre u vreme Roberta Prosinečkog govorio je za italijanske medije.

– Novi format Lige šampiona favorizuje timove iz najjačih evropskih liga, zato je Crvena zvezda već stvorila remek delo plasmanom u elitno takmičenje, izjavio je Lazović za portal ‘Tutomerkatoveb‘.

Svestan je vezista da neće Crvenoj zvezdi biti lako u grupi sa ovakvim timovima, ali da nikome neće biti lako na stadionu ‘Rajko Mitić’.

– Istina, ovo je najteža grupa u Ligi šampiona i Crvena zvezda će morati da se fokusira da snagu usmeri na pravi način. Prvo dolazi Napoli, ali Crvena zvezda ima jako dobrog trenera, kakav je Vladan Milojević. Uradio je mnogo dobrih stvari otkako je došao, odveo Zvezdu u šesnaestinu finala Lige Evrope. Sada će biti mnogo teža grupa u Ligi šampiona, ali na Marakani niko neće imati lak prolaz, kazao je on.

26 godina čekali su navijači Crvene zvezde na povratak u Ligu šampiona.

– Sada se fudbal dosta promenio u odnosu na rane devedesete. Crvena zvezda je imala legendaran tim koji je ispisao istoriju srpskog fudbala i nije čudno to što su se praktično svi igrači iz te generacije dokazali kao veliki šampioni. Velika razlika u odnosu na fudbal pre 30 godina jeste to što je sada ovo više biznis, rekao je Lazović.

FOTO: STARSPORT

Italijanske novinare zanimalo je kakva atmosfera očekuje igrače Napolija u utorak.

– Biće to jako lepa, fudbalska atmosfera. Sve karte bile su rasprodate za tri sata, što mnogo pokazuje o želji da se gleda najkvalitetniji fudbal, poručio je Lazović.

Govorio je Lazović i o sadašnjem igračkom kadru.

– Sve su to dobri igrači. Nije to neki fenomen. Krstičić radi odličan posao drugu godinu zaredom, Boaći zna tim jako dobro i vratio se posle šest meseci. Šteta je što je Radonjić otišao u Marselj, ali valjda je zahvaljujući tom transferu klub uspeo da vrati Boaćija i dovede Marina i Čaušića, dodao je on.

Govorio je i sa kakavim problemima se suočava srpski fudbal.

– Srpski klubovi su prinuđeni da prodaju svoje igrače kada dođe dobra ponuda. Crvena zvezda je poslednjih godina prestala da prodaje igrače u velikom broju i nije slučajno što su ove godine ušli u Ligu šampiona.

Pomenuo je i povratak u voljeni klub.

– Voleo bih da se vratim jednog dana. Ali, sada mi je lepo u Đenovi i ne volim da razmišljam previše unapred, zaključio je Lazović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter