Sutra od 20.45 će na Bilinom Polju u Zenici reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekati Austriju.

Srpski fudbaleri u nacionalnom timu Austrije svesni su da će domaći navijači posebno obratiti pažnju na njih.


Već je jednom bilo itekako ‘vrelo’ kada su u pitanju selekcije Austrije i Bosne i Hercegovine, u martu 2015. godine u Beču. Naravno, varnice su postojale među Srbima u reprezentaciji Austrije i članova nacionalnog tima BiH, a sve je eskaliralo koškanjem Aleksandra Dragovića i Edina Džeka kada je nekoliko reprezentativaca Bosne i Hercegovine ‘nagrnulo’ na štopera Bajer Leverkuzena.

– Ovo je za mene utakmica kao i svaka druga, samo što ću dobro razumeti šta protivnici pričaju na terenu, poručio je kratko Dragović pred sutrašnju utakmicu u Ligi nacija.

Ovaj duel će poseban biti za Marka Arnautovića koji će po prvi put sa kapitenskom trakom predvoditi nacionalni tim Austrije.

– Šta očekujem? Očekujem da mi zvižde, ali moraću da se izolujem od dešavanja na tribinama i koncentrišem samo na teren. Srbin sam, ali ne mrzim ni Bosnu, ni Hrvatsku niti bilo koju drugu slovensku zemlju. Razumem da ljudi na Balkanu i dalje misle da smo u ratu, ali za mene rat više ne postoji. Svima želim sve najbolje i ne želim da govorim o ratu, kazao je fudbaler Vest Hema, a zatim dodao:

– To je ogromna čast. Jedva čekam da utakmica počne i da pobedimo, nadam se. Očekujem da saigrači budu spremni za ovaj duel. Svesni smo da BiH ima svoje kvalitete i da je to jaka reprezentacija. Imaju Džeku i Pjanića, ali ne smemo da zapostavimo i druge kvalitetne igrače koje imaju.