6
Fudbal

FOTO: STARSPORT

‘OVAKO VIŠE NE MOŽE’: Mitrović kritikovao, Kolarov oštro o navijačima, a Tadić objasnio zašto je promašio penal (FOTO)

Objavljeno: 08.09.18 u 00:19

Reprezentativci Srbije svesni su bili nedostataka u igri i pored osvojena sva tri boda na gostovanju u Litvaniji.

Možda i najoštriji posle meča bio je kapiten Aleksandar Kolarov, koji je u igru ušao u poslednjih 15-ak minuta.

– Imali smo utakmicu u nogama i trebalo je samo da lagano privedemo kraju, a dozvolili smo iz kontre i to iz naših prekida da nas ugroze. Moralo je da bude zatvoreno sa više datih golova, ne smemo da dozvolimo da dovodimo pobedu u pitanje protiv ovakvog tima – rekao je Kolarov novinarima.

Zatim je izneo zanimljivu konstataciju o broju navijača koji će podržati nacionalni tim u narednom meču u Beogradu, protiv Rumunije u ponedeljak.

– Siguran sam da neće biti mnogo ljudi, mislim da će biti jako mala poseta, jer atmosfera nije sjajna. Ne treba ja da pozivam publiku, već oni treba to da osete i sami dođu. Kome nešto smeta i ko komentarise ko treba da igra može da dođe da gleda i plati kartu. Ko se ne oseća tako, neka ne dođe. – jasan je kapiten Srbije.

FOTO: HOTSPORT

Aleksandar Mitrović smatra da je bilo više loših nego dobrih stvari u igri ‘orlova’.

– Za loše stvari na terenu smo mi krivi, promašili smo mnogo šansi, a kada to ne iskoristite mnogo je teško. Imali smo iskustva sa Estonijom i Jermenijom, a danas smo imali sreće i pobedili.

– Individualne su greske i tu mi snosimo odgovornost, kada se brani u zoni mora igrač da se prati do kraja. Da smo dali golove na vreme sve bi bilo bolje, ali nismo i treba ovu utakmicu zaboraviti što pre – rekao je Mitrović i istakao da bi mu bilo lakše sa Prijovićem u napadu, ali bi onda imali igrača manje u veznom redu.

FOTO: HOTSPORT

Dušan Tadić je takođe mišljenja da ovako više ne može.

– Posle mog promašenog penala bespotrebno smo pali, imali smo greške koje se ne smeju dešavati, a onda su oni to osetili i mislili da mogu dati gol. Moramo videti u čemu je problem, ne smeju da nam se događati ovakvi kiksevi, pogotovo protiv jačih ekipa. Takođe, ne sme to da nam se dešava kod kornera.

Objasnio je i šta mu se desilo kod promašenog drugog jedanaesterca.

– Zapeo sam malo za veštačku travu kod promašenog penala. Želeo sam da šutnem po sredini, ali sam zapeo. Lakše će biti protiv Rumunije, ovde nam ni podloga nije išla u prilog. Ne sme biti izgovora, ali je teško na veštačkoj travi ,profesionalci smo moramo da se naviknemo. Analiziraćemo Rumune i moraćemo da pobedimo – zaključio je Tadić.

Iz Viljnusa – Nemanja Lazić

0
0

6 Komentara

  1. Kapitenu prvo ukljuci mozak naravno ako ga imas. Ti igras fudbal zbog tih navijaca da nije nas ne bi bilo ni tebe niti bi imao platu koju imas.

    0
    0
    Odgovori
  2. Me smes da masis penale… U klubu promasio dva… U prvensto i u evropi… Znaci ne sutiras vise… Mora neko drugi da to sutiras…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter