Selektor Mladen Krstajić nije bio zadovoljan prikazanom igrom svojih izabranika u minimalnom trijumfu protiv Litvanije u Viljnusu.

Srbija je slavila sa 1:0 golom Dušana Tadića iz penala, ali je imala još četiri pogođena okvira gola i još jedan neiskorišćen jedanaesterac.


Zbog toga je mogla da bude kažnjena u samom finišu, ali kako nije imala sreće u napadu, tako je imala u odbrani. Ipak, selektor je bio prilično ljut na konferenciji za medije.

– Znali smo da će biti teško, baš zato što smo favoriti i što ekipa Litvanije nema šta da izgubi. Teren nije alibi za neke stvari koje su se dešavale, ali bio nam je protivnik da napravimo još bolju igru. Mislim da smo bili korektni u prvom poluvremenu, zasluženo smo poveli, imali još par prilika. Igrali smo onako kako bi trebalo da igramo, ali ima tu još mnogo toga da se popravi. U drugom poluvremenu nas je uhvatila nervoza bez ikakvog razloga. Posle povrede Rodića morali smo da menjamo. To nas je poremetilo, imali smo drugačije ideje. Ušli smo u fazu gde smo posle naših kornera dobijali kontre, da ne kažem polušanse za protivnika, ali ih na sreću nisu iskoristili – izjavio je Mladen Krstajić.

Selektor je nastavio sa kritikama svojim igračima i opisao da kada igrači skaču sa klupe ‘zna koliko je sati’.

– Treba da kontrolišemo igru svih 90 minuta i da ne žurimo u nekim situacijama gde smo imali rezultat 1:0, gde je trebalo da imamo posed i da držimo loptu, a došli smo u situaciju da napadamo brzo. Nedopustivo je da posle dva ili tri kornera dobijamo kontre. Nedopustivo je to za ekipu kao što je Srbija. Takođe, činjenica je da je ova ekipa prvi put igrala zajedno, da je bilo dosta mladih igrača. Neke stvari ne može trener da reguliše sa klupe. Mora da se drži koncentracija, to sam govorio i na Svetskom prvenstvu. Da se desilo nešto nepredviđeno u 90. minutu, ko te pita šta je bilo i ko je dominirao. Dobro je, zadovoljan sam, super je… Momci igraju prvi put zajedno, ali to su postavke, koncentracija. Ljajić skače sa klupe, dere se kako treba da se stoji, a kad igrač skače, znate koliko je sati. Zadatak je da stojiš tu gde treba da stojiš i da braniš kontru, nije to greška, to me iritira. Ako dođe do toga, ideš kući, gotovo. Mogla je Litvanija da dođe do boda, a uz dužno poštovanje Litvaniji – šta mi znači bod protiv Litvanije?! Bog nas je pogledao – objasnio je Krstajić.