2
Fudbal

LIGA NACIJA: Počelo je, Gruzija prvi pobednik, a potom se radovala Jermenija (VIDEO)

Objavljeno: 06.09.18 u 20:24

Danas je startovalo novo UEFA takmičenje nacionalnih timova Liga Nacija, pobede u ‘D’ ligi zabeležile Gruzija i Jermenija.

Debitantski meč odigran je u Astani gde je Kazahstan dočekao Gruziju. Gosti su bili mnogo bolji rival na terenu i slavili sa 2:0. Gruzija je povela u 69. minutu evrogolom Čakvetadzea, golmanu Eriću nije ostalo ništa drugo nego samo da aplaudira protivniku. Samo pet minuta kasnije naš Erić je odbranio šut Gruzijaca, ali je Mali postigao autogol. Sa Gruzijom i Kazahstanoim u prvoj grupi ‘D’ lige su još Letonija i Andora.

U četrvoj grupi Jermenija je dočekala Lihtenštajn i slavila je sa 2:1. Bivša sovjetska država je povela golom Brazilca Picelija u 30. minutu na asistenciju Ozbiliza. Samo tri minuta kasnije Hsler je uposlio Volfingera, a ovaj poravnao na 1:1.

Jermenija je do novog vođstva mogla u 69. minutu, ali je Mkhitarijan promašio penal. Pet minuta kasnije Polverino zaradio drugi žuti karton i Lihtenštajn je ostao sa igračem manje. U 76. minutu Ozbiliz je asistirao do Barsegjana, a ovaj je Jermenima doneo pobedu 2:1.

U grupi sa Jermenijom i Lihtenštajnom su još selekcije Gibratlara i Makedonije.

0
0

2 Komentara

  1. Колико знам, нису Грузијци него Грузини или Ђурђијанци (наши преци су их тако звали а и у енгл. верзији назива државе је Џорџја што би било Ђурђија). Надам се да ће новинари исправити текст. Његујмо српски језик.

    0
    0
    Odgovori
    • Nemoj biti baš toliko prost, žitelji Gruzije svuda se različito nazivaju – Gruzijanci, Gruzi, Gruzini i Gruzijci. Infromiši se pre nego sto komentarišeš.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter