0
Fudbal

FOTO: Twitter

LIGA NACIJA: Areola spasio prvake sveta u Minhenu, Vels razbio Irce (VIDEO)

Objavljeno: 06.09.18 u 22:55

Odigran je i prvi meč u elitnoj ‘A’ ligi Lige nacija, ali publika u Minhenu nije mogla da uživa u golovima.

Početak Lige nacija i elitne grupe timova obeležio je derbi prve grupe u kojoj je Nemačka dočekala prvaka sveta Francusku – 0:0. ‘Elf’ je više želeo pobedu, ali su ‘galski petlovi’ na svom golu imali sjajnog Areolu koji je menjao Ljorisa. Nemačka je prva zapretila tek u 35. minutu, ali je šut Humelsa otišao pored gola. Dva minuta kasnije uzvratio je Žiru, ali je Nojer bio na mestu. Golman Bajerna se nije dao prevariti ni kada je šutirao Mbape u 43. minutu.

Nemačka je razbila svetske prvake u drugom poluvremenu. U 65. minutu pokušao je Rojs, ali je Areola najavio sjajno veče na golu. U 72. minutu posle prekida ponovo je pokušao Humels, ali je francuski golman opet bio na mestu. Dve strašne prilike ‘panceri’ su imali u 75. minutu, prvo je šutirao Miler, a Areola sjajno intervenisao, a onda je pokušao i Ginter, ali je Areola bio sjajan. Poslednju šansu na utakmici imao je Humels, ali je mreža ‘galskih petlova’ ostala netaknuta.

U ‘B’ Ligi nacija derbi je odigran u Kardifu gde je Vels do nogu potukao Republiku Irsku 4:1. Već na poluvremenu je bilo 3:0. Igrao se 6. minut kada je Lovrens dobio loptu u prazno od Alena i pogodio za 1:0. U 18. minutu bilo je već 2:0, Dejvis je dijagonalom prebacio skoro pola terena, pronašao je Bejla, a ovaj granatom matirao golmana Irske. Treći gol za ‘zmajeve’ bio je delo Remzija, te bi slavne ličnosti mogle da se uplaše za svoj život.

Velšani su Ircima četvrti gol dali u 55. minutu, Bejl je uposlio Robertsona, a Rendolf je bio nemoćan. Počasni gol za Irce postigao je Vilijams u 66. minutu. Češka je vodila protiv Ukrajine sa 1:0, a li su gosti golom Zinčenka slavili sa 2:1 u nadoknadi vremena.

U ‘C’ Ligi nacija Norveška je sa 2:0 savladala Kipar, dok je Slovenija u Ljubljani poražena od Bugarske 2:1. Oba gola za istočne komšije postigao je Kraev.

U najnižem rangu takmičenja Makedonija je sa 2:0 kao gost savladala Gibraltar. Golove za bivšu jugoslovensku državu postigli su bivši fudbaler Crvene zvezde Tričkovski i Alioski. Letonija i Andora su odigrale nerešeno 0:0.

REZULTATI:

‘A’ LIGA NACIJA:

1. grupa – Nemačka – Francuska 0:0. Holandija slobodna.

‘B’ LIGA NACIJA:

1. grupa – Češka Republika – Ukrajina 1:2. Slobodna je bila Slovačka.

4. grupa – Vels – Republika Irska 4:1. Slobodna je bila Danska.

‘C’ LIGA NACIJA

3. grupa – Norveška – Kipar 2:0. Slovenija – Bugarska 1:2.

‘D’ LIGA NACIJA

1. grupa – Kazahstan – Gruzija 0:2; Letonija – Andora 0:0.

4. grupa – Gibraltar – Makedonija 0:2; Jermenija – Lihtenštajn 2:1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter