8
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ŽESTOK ODGOVOR VULETIĆA: Đurić je Partizan vodio tako da je jedan radnik kluba pokušao da se obesi

Objavljeno: 05.09.18 u 09:45

Potpredsednik Partizana odgovorio je na kritike koje je uputio Dragan Đurić, bivši prvi čovek crno-belih.

Vladimir Vuletić je kroz nekoliko primera objasnio zbog čega smatra da Đurić nije kompetantan da komentariše rad uprave Partizana.

Kako Vuletić otkriva, uprkos evropskim uspesima i titulama u domaćem šampionatu, za vreme Dragana Đurića su finansijske poteškoće bile tolike da je zbog zakasnelih primanja jedan radnik Partizana pokušao sebi da oduzme život.

– Đurić je čovek koji je Partizan ostavio u dugu od 18 miliona evra, iako je za njegovog mandata klub igrao Ligu šampiona, četiri puta Ligu Evrope i šest puta bio šampion. To je čovek u čije vreme je kasnilo šest plata radnoj zajednici. Jedan radnik u Partizanu pokušao je da se obesi pred Đurićem zbog neisplaćenih zarada. Zvanični podaci kažu da je klub sad dužan 14,2 miliona evra. Uspeli smo da smanjimo dug za četiri miliona evra, a radna zajednica ima plate mesec za mesec, izjavio je Vuletić za Informer, a potom dodao:

– Ne treba da ga podsećam na transfere Jovetića, Lomića, Bajića i Gulana… Da ga ne podsećam na dugove prema avio kompanijama iz 2012. godine od 30.000 evra, koje smo mi vratili. Na dugove prema hotelu „Palisad“ na Zlatiboru od 20.000 evra koje nikad nije platio za pripreme. To je čovek koji je odbio da svedoči u korist Partizana na sudu, kad se u sporu za transfer Mitrovića, pojavila dva volšebna ugovora. Jedan, koji je predviđao menadžerskoj agenciji 25% naknade, a drugoj 15% provizije. Ne treba zaboraviti transfer Kamare, gde je bio prevaren menadžer za proviziju od 100.000 evra, pa je s kamatom naraslo na 130.000 evra. Tek 2016. i 2017. smo to uspeli da isplatimo.

Sem toga, Vuletić smatra da je Đurić jedan od glavnih krivaca što je Partizan morao da plaća penale investicionom fondu Pinija Zahavija od dva i po miliona evra zbog ugovora o prodaji Andrije Živkovića.

– Đurića da sretneš u podne sva bi ti se koža naježila… Odgovoran je za najpogubniji ugovor u istoriji Partizana, za transfer Andrije Živkovića. To je čovek zbog čijeg poslovanja su transferi Ljajića, Mitrovića, Klea, Kamare, Savića takvi da ih je Partizan otplaćivao neisplaćenim menadžerima i investicionim fondovima, sve do dana današnjeg. Taj bivši taksista, a sadašnji pravosnažno osuđeni nanogični pritvorenik, tkački radnik i unesrećitelj svega što se latio, u strahu od novih istražnih radnji, da on poseže za krezubim rečima.

Potpredsednik Partizana je sem toga prokomentarisao i izjavu Nenada Bjekovića o tome da su u Humsku ovog leta dovedena loša pojačanja, da bi se osvrnuo i na njegov učinak u Fudbalskom savezu Srbije.

– Bjeković je verovatno intervju dao u večernjim satima, a ako nije, onda je maligan verovatno već oko podne zaposeo njegovo telo. On je inače poznat po sindromu delirijum tremensa, kada mu se pričinilo pre dve godine da u Skupštini nije bilo dovoljno delegata. Koga je on dovodio? Marčeta, Kosorić, Maletić, čuveni Branimir Bajić, Vukelja, Radosavljević, Jahić, Nikolov, Zajić, Markovski, Lazarević, Mirosavljević, Asprogenis, Stojkov… Od kada se to funkcioneri FSS, u ovom slučaju potpredsednik, oglašavaju i bave unutrašnjim stvarima jednog kluba? Da li je to nova praksa FSS, pa se postavlja pitanje da li bi klubovi sebi trebalo da dozvole komentarisanje unutrašnjeg stanja u FSS? Tamo se ne zna da li je bilo ili nije bilo puča, koji menadžer s kim pregovara, ko kome skida traku i šta se u stvari tamo dešava.

0
0

8 Komentara

  1. Uprava i podjeljeni plaćeni navijači glavni krivci za ovo sto se događa sa Partizanom,pravi navijači vise ne dolaze i neće

    0
    0
    Odgovori
  2. Uzivanje je pratiti kako se prepucavaju grobarske velicine, samo napred, rasturi vas Terza ko bugarsku skupstinu, he he

    0
    0
    Odgovori
  3. UBACENI TROJANCI … ( od srane ljudi u i oko zvezde … radeci na stetu partizana a u korist zvezde ) KONACNO NAPUSTITE PARTIZAN ….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter