3
Domaći fudbal

FOTO: UEFA.com

KUDA ODE FUDBAL: Posle ‘oka sokolovog’ i VAR-a ukida se gol u gostima!

Objavljeno: 05.09.18 u 18:50

Fudbal je poslednjih godina počeo da se reformiše, ali oni istinski stari ljubitelji fudbala polako gube živce.

Prvo je uvedeno da sudijama zapišti sat kada lopta pređe gol liniju. Sada je aktuelan VAR sistem, ali će i on uskoro biti zaboravljen, jer stižu novine. Naime, treneri najvećih klubova digli su glas za ukidanje gola u gostima o čemu sada UEFA razmišlja.

To pravilo stupa na snagu ako je ukupan rezultat posle dve utakmice nerešen, a tipičan primer imali smo u duelu Crvene zvezde i Salcburga, iz koga su crveno-beli izašli kao pobednici i budući učesnici grupne faze Lige šampiona posle 0:0 u Beogradu i 2:2 u revanšu u Austriji.

Za ukidanje gola u gostima glasali su Masmilijano Alegri (Juventus), Hulen Lopetegi (Real Madrid), Žoze Murinjo (Mančester junajted), Tomas Tuhel (PSŽ), Karlo Anćeloti (Napoli) i Unai Emeri (Arsenal). Oni misle da gol u gostima ne bi trebalo da vredi više od onog postignutog kod kuće u nokaut fazi Lige šampiona i Lige Evrope.

– Treneri misle da postići pogodak u gostima nije teško kao što je bilo nekada i da stoga ne bi trebalo da ima posebnu važnost. Njihov stav je da to pravilo treba preispitati i UEFA će to i učiniti- istakao je Đorđo Marketi, zamenik generalnog sekretara evropske ‘kuće fudbala’.

Sada ostaje da se vidi šta će UEFA smisliti, to jest da li će se svi nerešeni ishodi rešavati u produžecima i penalima.

Takođe, treneri su tražili da se promeni pravilo prelaznog roka i da on u svakoj zemlji mora biti završen pre prvog odigranog kola u sezoni, kao što je to ove godine bilo u Engleskoj i Italiji.

0
0

3 Komentara

  1. Кад се Салзбург није жалио што се није осећао као домаћин онда ћутите сви. Или се можда плаше пошто ЦЗ игра лш. 🙂

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter