1
Fudbal

ŠAĆIRI I DŽAKA: Izvinite zbog ‘dvoglavog orla’, nismo znali da će biti važniji od dva gola!

Objavljeno: 04.09.18 u 19:05

Slučaj ‘dvoglavi orao’ i dalje drma Švajcarsku, pred prvi meč Lige nacija Albanci su morali da se izvinjavaju naciji.

Umesto da pričaju o predstojećim mečevima sa Islandom (Liga nacija) i Engleskom (prijateljska utakmica), Đerdan Šaćiri i Granit Džaka su morali da se vrate na Mondijal u Rusiji i duel sa Srbijom kada su slavili sa 2:1 upravo njihovim golovima. Švajcarske medije je interesovalo da li su dva fudbalera izabrala za koga igraju Švajcarsku ili takozvano Kosovo, to jest takozvanu ‘Veliku Albaniju’.

– Bilo bi glupo da to uradim ponovo. Čak me je iznenadilo što se taj potez smatrao važnijim od dva gola protiv Srbije. Pre utakmice smo bili provocirani u novinama, a tokom utakmice sa tribina. Ovi gestovi su bili reakcija na te provokacije. Imam samo švajcarski pasoš – rekao je Džaka, a potom je mikrofon uzeo Šaćiri:

– Izvinjavam se što je dvoglavi orao pogodio neke ljude.

Tek posle toga se prešlo na pitanja novinara oko utakmica u Ligi nacija gde se Švajcarska nalazi u ‘elitnoj’ ligi ‘A’ sa Belgijom i Islandom.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter