6
Fudbal

FOTO: STARSPORT

MAKSIMOVIĆ I DMITROVIĆ: Mi smo ovde u službi ekipe, ko nema želju da igra za reprezentaciju ne treba da bude ovde

Objavljeno: 04.09.18 u 14:28

Reprezentativni golman Marko Dmitrović i štoper Napolija Nemanja Maksimović obratili su se medijima danas pred duele koji očekuju naš tim u Ligi nacija.

Njih dvojica govorili su o onome što naš tim očekuje, ali i o temama koje su danim pod lupom javnosti zbog pojedinih izostanaka sa spiska selektora Krstajića.

Golman Eibara, koji će verovatno sada kada Stojković nije u timu biti broj jedan, ne vidi ništa čudno u izostanku golmana crno-belih.

– Niko od nas ne glada na nepozivanje Stojkovića na neki poseban način. Ko nema želju da igra i da bude u prvih 11 ne treba da bude ovde. Oni koji su ovde imaju isti zadatak i želju, da se nametnu selektoru. Stojković ovoga puta nije sa nama, ali ovde smo Predrag, Aleksandar i ja. Mi se dovoljno poznajemo i tu smo da ispunimo svaki zadatak koji se stavi pred nas i da pružimo maksimum i da Srbija ostvari cilj, a to je pobeda u svakom meču, rekao je Dmitrović.

Momak koji je ponikao u Crvenoj zvezdi kaže da se sprema kao da će braniti, ali on nema ništa protiv ako u petak na teren istrči neko od njegovih kolega.

– Ja se uvek spremam kao da ću da branim. Uvek mi je cilj da reprezentacija ostvari uspeh i da kolektiv ide napred, nebitno je ko je u timu, a ko na tribinama. Mi smo u obavezi da uvek budemo spremni, a na selektoru je da odluči o tome ko će da igra i da nam postavi zahteve. Tačno je da se nadamo svi minutaži, što je normalno i u skladu sa tim daćemo sve od sebe da stavimo selektora na slatke muke, kazao je on.

Štoper Nemanja Maksimović naglasio je značaj predstojećih utakmica za našu selekciju.

– Mi smo svi ovde u službi ekipe, a na selektoru je da odluči ko će igrati. Ako dobijem šansu trudiću se na najbolji mogući način da je iskoristim. Liga nacija je jedna od dve prilike da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, a svakako za nas je šansa da pobedimo u šest utakmica i vratimo veru u ovu ekipu što je pravi put za stvaranje pobedničkog mentaliteta, rekao je Maksimović.

0
0

6 Komentara

  1. A gdje si ti bio standardni u poslednjih 5 godina? Koliko si ekipa promijenio i nigdje da postanes prvotimac!! U normalnoj zemlji niko te ne bi pozvao u reprezentaciju moj Maksimovicu i ti pricas o necemu..

    0
    0
    Odgovori
  2. Nikad minece biti jasno guranje Dmitrovica ispred Rajkovica. Niti od steane medija niti od selektora. Ako svetski prvak nije zasluzio da brani onda ko jeste, pa dosta je cekao da se Stojkivic skloni, realno je trebao da brani vec 3 godine Rajkovic…

    0
    0
    Odgovori
    • Pa taj Rajkovic vec par sezona brani u tamo nekom Izraelu a Dmitrovic standardno brani u Primeri, sta ti tu nije jasno? Ocigledano da je kvalitetniji golman…

      0
      0
      Odgovori
      • Igra u Primeri od 2017/2018, pre toga je bio u Segundi (Alcorcón), dok je Rajkovic standardno s tamo nekim izraelcima branio i u LS i spasavao ih i u grupi i u prvenstvu i istina primao golove ali samo zbog lose ekipe…bez njega bi gubili pi 8:0. Imao iskustva vise od Dmitrovica iz reprezentacije, Novi Zeland, bio kapiten Zvezde…ne znam umesto da smo ga forsirali mladog i da sad imamo vrhunskog golmana nama je branio prosecni Stojkovic. .

        0
        0
        Odgovori
        • Pa forma igraca se gleda u poslednje vreme, a ne od kada je poceo da igra. Neka Rajkovic predje u neku bar malo ozbiljniju ligu pa da vidimo ko je i sta je. Dzaba mu novi zeland i zvezda, davno to bese rodjace.

          0
          0
        • Da ne bude zabune nemam ja nista protiv Dmitrovica, izgleda kao ok momak i golman i iskreno samo dok ne gledam vise Stojketa (hvala mu za sve ali dosta vise…) na golu ja sam zadovoljan. Samo kazem da je neko isforsirao Rajkovica pre dve tri godine on bi sada bio vrhunski reprezentativni golman a i u boljem klubu sasavim sigurno, ali nije bilo sluha za to. Nadam se da ce kvalitet doci do izrazaja, malo dok profura sponzorusice pa ce vratiti i formu 🙂

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter