Učesnik osmine finala Mondijala u Rusiji mogao bi da bude drastično oslabljen u predstojećim duelima u okviru Lige nacija.

Kristijan Eriksen, Kasper Šmajhel, Jusuf Poulsen, Simon Kjaer… Svi oni rekli su ‘ne’ Fudbalskom savezu Danske zbog velikog koji sukoba koji trese tamošnji fudbal.


Naime, problem je nastao oko raspodele novca od komercijalnih prava, budući da je Savez dao rok fudbalerima da do kraja protekle nedelje potpišu novi ugovor, a oni su tražili da se produži stari, što je odbijeno.

Danska ulazi u rizik da čak bude suspendovana od strane UEFA ukoliko do utakmice protiv Velsa 9. septembra ne bude imala prijavljen tim, zbog čega se okreću prinudnom rešenju.

A on je da se pozovu igrači iz nižih liga i domaćeg prvenstva, jer je Dancima još uvek ‘sveža’ kazna UEFA kada je ženska reprezentacija izgubila od Švedske službenim rezultatom 3:0 iz istog razloga.

– Igrači su iznenađeni što je DBU okončao pregovore. Pošto nismo uspeli da vratimo Savez za pregovarački sto tokom vikenda, igrači će pokušati da spasu dva meča sa Slovačkom (prijateljski 5. septembra) i Velsom (Liga nacija) novom ponudom da se produži stari ugovor. Igrači će uraditi sve da igraju, pa nudimo DBU produžetak starog ugovora do 1. oktobra, kako bismo mogli da odigramo dve utakmice. Posle toga će biti dovoljno vremena da pregovaramo o novom ugovoru – navodi se u saopštenju Asucijacije profesionalnih fudbalera Danske.

Zaista neverovatna situacija…