0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

RADNO NA ‘KARAĐORĐU’: Vojvodina predstavila tri pojačanja i žali zbog nedolaska navijača

Objavljeno: 31.08.18 u 14:51

Šef stručnog štaba Vojvodine Aleksandar Veselinović izjavio je da mu je žao što navijači “stare dame” neće doći na predstojeći prvenstveni derbi protiv Crvene zvezde.

U derbiju sedmog kola Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine u nedelju dočekuju ekipu Crvene zvezde na “Karađorđu”. Posle dve uzastopne pobede, crveno-beli su iz donjeg dela skočili na šesto mesto na tabeli, što je pozicija koja i dalje ne zadovoljava ambicije i želje “stare dame”. Međutim, ta dva trijumfa unela su određenu dozu samopouzdanja među crveno-bele, koji se nadaju da sličan uspeh mogu da ponove i protiv ovosezonskog učesnika Lige šampiona.

To potvrđuju i reči šefa stručnog štaba Voše Aleksandra Veselinovića, koji očekuje od svojih igrača da zalaganjem i borbom pokažu da zaslužuju da nose dres Vojvodine.

– Pred nama je utakmica za koju se nadam da će biti lepa i koja treba da predstavlja praznik fudbala u Srbiji. Posle serije u kojoj smo na tri meča osvojili sedam bodova i nismo primili gol, od svojih igrača očekujem da i u nedelju nastavimo u istom pravcu, ali uz želju da, sa maksimalnim poštovanjem protivnika, pobedimo u toj utakmici, jer to je osnovni smisao sporta i takmičenja. Očekujem da budemo hrabri, energični, agresivni i hteo bih da pohvalim momke, jer na treninzima zaista rade izvanredno. Više puta sam isticao da radim sa sjajnom grupom igrača i profesionalaca i nimalo ne sumnjam da će na teren izaći maksimalno motivisani – kaže Veselinović.

On žali zbog toga što na predstojećem derbiju Vojvodina neće imati organizovanu podršku svojih pristalica i istovremeno čestita Crvenoj zvezdi na plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona.

– Svima nam je veoma žao i tužni smo zbog informacije da naši navijači neće prisustvovati utakmici i to iz više razloga. Fenomen fudbala je takav da igranje sa i bez navijača predstavlja dve potpuno različite priče. Oni će nam sigurno nedostajati, ali probaćemo da nadomestimo taj nedostatak. S druge strane, moram da kažem i to da imamo jednu zemlju i zato želim iskreno da čestitam Crvenoj zvezdi na fantastičnom rezultatu koji je ostvarila plasmanom u Ligu šampiona. Mislim da to treba da raduje sve naše ljude, a ja sam definitivno jedan od onih koje se iskreno raduje svakom uspehu našeg sporta. To što je uradila Crvena zvezda na neki način pokazuje put svima nama i motiviše nas da budemo bolji – napominje Veselinović.

Na predstojećem derbiju, osim što neće imati podršku navijača, Vojvodina će biti oslabljena i neigranjem povređenog Damira Zlomislića (27).

– Osim Zlomislića, koji se povredio tokom prvih 15 minuta poslednje utakmice protiv Proletera, svi ostali igrači su zdravi, treniraju i sa mnogo motiva, energije i želje se odnose prema svojim obavezama. Utakmicu će sigurno početi i neko od najskorije pristiglih igrača, te se može desiti da protiv Crvene zvezde u startnoj postavi bude osam-devet igrača koji su sa nama tek mesec i po dana. Do meča su ostala još dva dana, imamo ideju i smernicu kako treba da igramo, ali ostalo je da definišemo još neke detalje. Iako je svaka pozicija u timu bitna, kad vam centralni igrač veznog reda poremeti planove, onda se pomeraju i ostale kockice u mozaiku tima, što se moglo videti i na meču protiv Proletera. Ako se vratimo unazad, setićemo se da je do 25. juna na toj poziciji igrao Putinčanin, koji je bio glavna spona u organizaciji ekipe, potom je petog jula došao Zlomislić i sada opet treba da tražimo alternativno rešenje za njega. Iskreno, još uvek imam dilemu oko toga ko će zaigrati na njegovom mestu – ističe Veselinović.

On ne očekuje da će Crvena zvezda rasterećenije pristupiti ovoj utakmici, posle velikog slavlja zbog plasmana u Ligu šampiona.

– U psihologiji postoje periodi punjenja i pražnjenja energije i motivacije. Međutim, Crvena zvezda već drugu sezonu zaredom u kompoziciji tima ima preko 20 igrača. Ako se analizira dosadašnjih pet utakmica koje su odigrali u prvenstvu i mečevi koje su odigrali u Evropi, dolazi se do zaključka da imaju 20 igrača istog kvaliteta, iako njihov uspeh, za koji smatram da je i uspeh srpskog fudbala, može da se tumači dvojako. Ipak, verujem da Crvena zvezda kao klub iz poštovanja prema sebi, ali i prema Vojvodini, nikako ovu utakmicu neće shvatiti kao manje važnu. Početak je prvenstva, svaki bod je važan i siguran sam da će Crvena zvezda sve svoje kapacitete usmeriti ka tome da bude na najvišem mogućem nivou i dobije utakmicu protiv Vojvodine – kaže Veselinović.

Ove nedelje, Vojvodina je dolaskom Ognjena Đuričina (Spartak), Darka Bjedova (Gent) i Nemanje Ahčina (Krško) praktično završila prelazni rok, koji se zvanično završava večeras u ponoć.

– To je proces koji je uvek u toku i nikad ne znate šta može da se desi u nekim drugim zemljama i meridijanima, pa uvek može da se desi da neko ode ili dođe. Ipak, ono što smo planirali, završili smo dovođenjem ove trojice igrača – kaže Veselinović.

Kuriozitet predstojećeg derbija biće to da će jedan naspram drugog biti otac i sin, s obzirom na to da za Vojvodinu igra Nemanja Milojević (20), čiji otac Vladan je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

– Ne dešava se često da otac i sin igraju jedan protiv drugog. Posle ova tri meseca rada sa Nemanjom Milojevićem, imam potrebu da kažem da se, pre svega, radi o fantastičnom momku i veoma talentovanom igraču, te da je Vojvodina napravila pravi potez njegovim angažovanjem, pogotovo što je on još uvek u razvoju i treba mu period da sazri. Ovaj meč će imati posebnu čar u tome, a pošto i sam imam decu, siguran sam da će sve to više proživljavati njegov otac nego on, jer sa roditeljima je uvek tako. Što se tiče Nemanje, on je profesionalac, ima obavezu da pomogne svojoj ekipi tako što će biti na najvišem nivou i siguran sam da će biti maksimalno motivisan – rekao je Veselinović.

Derbi između Vojvodine i Crvene zvezde igra se u nedelju na “Karađorđu” sa početkom u 19 časova, uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arena sport.

(Izvor: youtube / Fk Vojvodina)

Novi fudbaleri Vojvodine Ognjen Đuričin (22), Darko Bjedov (29) i Nemanja Ahčin (24) izjavili su da im je čast i zadovoljstvo što su postali članovi “stare dame”, od koje očekuju da ove sezone ponovo izbori plasman na evropsku scenu.

Fudbalski klub Vojvodina danas je predstavio svoja poslednja tri pojačanja u ovom prelaznom roku. U pres sali stadiona “Karađorđe”, javnosti su predstavljeni vezisti Nemanja Ahčin i Ognjen Đuričin i napadač Darko Bjedov, od kojih se očekuje da u nastavku sezone donesu novi kvalitet ekipi Vojvodine i pomognu joj u nastojanju da, nakon godinu dana pauze, ponovo izbori plasman na međunarodnu scenu.

Hitri i omaleni Ognjen Đuričin u Vojvodinu je došao iz ekipe Spartaka, gde je ove godine stekao punu superligašku afirmaciju.

– Nadam se da ću opravdati poverenje kluba, stručnog štaba i cele uprave, te da ću pokazati zašto sam doveden. Priželjkujem pozitivan debi protiv Crvene zvezde, gde ćemo sigurno ići na to da osvojimo bodove. Moj debi u dresu Spartaka je bio baš protiv Crvene zvezde i tada sam postigao pogodak, te bih voleo da se tako nešto ponovi – rekao je Đuričin.

Napad Vojvodine u nastavku sezone biće jači za Darka Bjedova, koji je u redove Voše stigao iz belgijskog Genta, a tamo je otišao nakon što je prethodno pružao sjajne partije u dresu ivanjičkog Javora.

– Ovde sam došao sa uverenjem da fudbalskom klubu Vojvodina mogu da pomognem u ostvarenju njenog cilja, a to je plasman među prve tri ekipe na tabeli i smatram da je Vojvodini tu i mesto. Stavio sam se na raspolaganje šefu stručnog štaba i daću svoj maksimum da doprinesem uspehu tima. Što se predstojeće utakmice tiče, imam maksimalno poštovanje prema uspehu koji je Crvena zvezda napravila plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona, ali mi imamo svoj cilj i smernice za taj meč i od toga sigurno nećemo odstupiti. Nadam se da ćemo osvojiti bodove – istakao je Bjedov.

Poslednji koji je stigao u Vošu ovog leta je dosadašnji vezista slovenačkog Krškog Nemanja Ahčin, koji takođe veruje u pozitivan ishod meča protiv Crvene zvezde.

– Pre svega, želim da se zahvalim stručnom štabu i upravi na ukazanom poverenju. Što se tiče utakmice, svaka čast Crvenoj zvezdi na plasmanu u Ligu šampiona, ali Vojvodina ima svoje ciljeve. Dobro znamo da je Vojvodina među tri najveća kluba u Srbiji i tako i treba da bude – rekao je Ahčin.

Meč između Vojvodine i Crvene zvezde igra se u nedelju na “Karađorđu”, sa početkom u 19 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter