8
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

TRENUTAK ZA ISTORIJU: Zvezdaši, imaćete šta da prepričavate naslednicima – Crvena zvezda u Ligi šampiona! (VIDEO)

Objavljeno: 29.08.18 u 22:51

Crvena zvezda je uspela da napravi senzaciju u Austriju i eliminiše Salcburg iako je imala dva gola zaostatka.

Na kraju, bilo je 2:2 sa dva gola Dabura i Bena, a velike zasluge idu Milošu Degeneku sa dve asistencije.

Veliki pritisak vršio je šampion Austrije na samom startu utakmice, što se umalo isplatilo već u 9. minutu. Daka je izbio u priliku, Borjan je loše procenio i ispao iz igre, a u ključnom momentu reagovao Vujadin Savić i skinuo loptu pre fudbalera Salcburga.

Branila se Crvena zvezda gotovo tokom celog prvog poluvremena, da bi poklekla tek u 45. minutu. Munes Dabur je ostao zaboravljen među defanzivcima Zvezde, međutim video ga je Ulmer, centrirao, a izraelski fudbaler lako matirao Borjana sa samo nekoliko metara.

Kako loš kraj prvog, tako su loš start drugog poluvremena imali crveno-beli. Jedanaesterac je na samom kraju svog šesnaesterca napravio Vujadin Savić jednim zaista nepotrebnim startom. Sa bele mreže bio je precizan Dabur koji je doneo veliku prednost u tom momentu Salcburgu.

Ali da ona nije nedostižna, pokazali su igrači šampiona Srbije. Za samo dva minuta Crvena zvezda je stigla do izjednačenja.

Preuzela je inicijativu Zvezda, i srpskim fudbalerima je bilo jasno da je to jedini način na koji se može do povoljnog rezultata. I uspelo je.

Muhamed El Fardu Ben je prvo pogodio kada ga je u stilu velikih vezista proigrao štoper, Miloš Degenek odličnim centaršutem. Momak iz Knina i reprezentativac Australije bio je ključan i kod drugog gola Crvene zvezde.

Ovoga puta je Degenek bio umalo strelac, lopta bi svakako ušla u mrežu Cicana Stankovića, ali je taj udarac ‘potvrdio’ Ben svojim drugim golom večeras.

(Izvor: YouTube/AMVIDEO7S)

SALCBURG – CRVENA ZVEZDA 2:2 (1:0)
(Dabur 45, 48 – Ben 65, 66)
Red Bul Arena
Sudija: Džunejt Čakir

SALCBURG (4-4-2): Stanković – Lajner, Ramaljo, Pongračić, Ulmer – Hajdara, Volf, Samaseku, Šlager – Daka, Dabur.
Klupa: Valke, Van Der Verf, Jabo, Prevljak, Minamino, Mvepu i Todorović.
CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Jovičić, Krstičić – Simić (od 37. Jovančić), Ben, Radonjić – Milić (od 49. Pavkov).
Klupa: Popović, Babić, Gobeljić, Jovanćić, Srnić, Kafu i Pavkov.

0
0

8 Komentara

    • Ту смо ми увијек. Сад знате какав је осјећај ући у ЛШ. Ако Бог да да ми сутра направимо чудо! Вама честитке.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter