0
Evrokupovi

NACIONALNO PITANJE BROJ JEDAN: Hrvatski savez zbog plej-ofa za LŠ ispunio Dinamu nesvakidašnji uslov

Objavljeno: 28.08.18 u 11:15

Ne viđa se tako često da jedan klub prvih pet utakmica u prvenstvu igra na domaćem terenu.

A eto, upravo takva je slika u Hrvatskoj, gde Dinamo iz Zagreba na startu domaćeg šampionata igra samo na ‘Maksimiru’, kako bi što manje vremena gubio u putovanjima i spremajući se za te utakmice, već je maksimalan fokus okrenut ulasku u Ligu šampiona.

Radi se o prvih pet kola Hrvatske nogometne lige.

‘Modri’ su pre sedam dana izborili 1:1 u Bernu protiv Jang Bojsa i večeras će od 21 sat u Zagrebu pokušati da taj rezultat odbrane i ponovo uđu u elitno takmičenje.

Trener Dinama Nenad Bjelica smatra da je ovo pravi potez Fudbalskog saveza Hrvatske.

– Posle svega što se desilo leto sa reprezentacijom i velikog uspeha koji je postignut želja svih je da Dinamo igra grupnu fazu Lige šampiona. Upravo zbog toga smo zahvalni ljudima u FS Hrvatske, ali i klubovima koji su pristali na tako nešto. Uspeh hrvatskog fudbala je ispred svega – rekao je Bjelica.

Bjelica prihvata ulogu favorita u večerašnjem meču, čije su sve ulaznice rasprodate, ali je oprezan.

– Pobeda protiv Lokomotive je bila bitna, jer ćemo u dobroj atmosferi dočekati Jang bojs. Favoriti smo na papiru, ali to moramo da pokažemo i na terenu. Stadion je rasprodat i mislim da ćemo uz pomoć naših navijača uspeti da vratimo Dinamo gde mu je mesto. Moramo biti oprezni, jer ne verujem da će Jang bojs odustati od borbe za plasman u grupnu fazu. Imaju odličnu ekipu. Najveća opasnost na preti od Oaroa i Asalea – rekao je Bjelica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter