2
Evrokupovi

ČEFERIN SLOVENCIMA: Srbiji nije sviran čist penal protiv Švajcarske na Mondijalu

Objavljeno: 28.08.18 u 14:25

Predsednik UEFA još uvek nije za uključivanje VAR sistema u dva najveća klupska takmičenja pod okriljem te organizacije.

Iako se navodilo da bi od ove sezone VAR mogao da bude aktiviran u Ligi šampiona i Ligi Evrope, očigledno neće.

Barem tako govori stav Aleksandra Čeferina koji smatra da VAR još uvek nije dovoljno razvijen i da bi greške kao one u utakmici Srbija – Švajcarska bile pogubne.

– Potrebno je sve da se reguliše. Pogledajte pomoćne sudije na Svetskom prvenstvu, ništa nisu radili, samo su čekali. Jedan arbitar mi je rekao „Kada je veliki incident, stavim prst u uvo i svi su me ostavili na miru“. Imamo primer Srbije kojoj nije sviran čist penal protiv Švajcarske, a nekima jeste za mnogo manje stvari, kazao je Čeferin za slovenačku Ekipu, a zatim dodao:

– Ne znam odakle dolaze navodi, nisam pričao o tome i nisam uveren oko VAR-a. Neke stvari moraju da se isčiste, ko odlučuje da li je potreban VAR, glavni sudija ili iz video sobe? Niko to ne razume, ni navijači, novinari… Sve je nejasno. Ipak, svesni smo da će jednog dana biti neophodan i da će biti u Ligi šampiona, ali ona nije turnir.

0
0

2 Komentara

  1. Odavno ja govorim da je najgore u fudbalu što ga vode najgluplji ljudi na svijetu. VAR bi trebako da može zatražiti kapiten ekipe koja misli da je oštečena a ne gluposti sa sudijama te foće te neće.

    0
    0
    Odgovori
  2. С обзиром на то да Србија мора да плати казну по тужби кад год се нешто деси мимо правила Фифе уефе и осталих крими организација, да ли ми као ФСС можемо да тужимо фифу за недосуђени пенал?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter