1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KAPITEN SAVIĆ: Idemo po pobedu

Objavljeno: 27.08.18 u 16:37

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 21 čas imaju priliku da obezbede prolazak u grupnu fazu Lige šampiona. U okršaj protiv ekipe Salcburga, sa kapitenskom trakom na ruci, predvodiće ih Vujadin Savić.

– Osećanja pred ovu utakmicu su prelepa, drago mi je da nam se pružila prilika da igramo odlučujuću utakmicu za ulazak u Ligu šampiona, to dugo generacijama pre naše nije pošlo za rukom. Idemo sa pozitivnim rezultatom u revanš, bitno je da nismo primili gol kod kuće, tako da se nadam da će nas pogodak u Salcburgu odvesti u grupnu fazu Lige šampiona. Salcburg ima specifičan stil igre, nismo navikli na to, ali uz šefa i stručni štab koji prave fantastičnu analizu i na pravi način nas pripremaju za utakmicu lako se prilagodimo. Verujem da neće biti problema na meču, kao što ih nije bilo ni u Beogradu – rekao je Savić.

Susret sa Salcburgom, najvažnija utakmica u skorijoj Zvezdinoj istoriji, glavna je tema u medijima.

– Naravno da nas svi pitaju o utakmici u sredu, ali to nam ne predstavlja problem. Samo igranje u Zvezdi nosi dozu pritiska, nebitno da li igrate meč u Superligi ili Ligi šampiona, nema razlike, uvek morate da pobedite. Smatram da se mi odlično nosimo sa pritiskom, pokazali smo to mnogo puta do sada. Nismo se nikad nikog plašili, pa nećemo ni sada. Idemo u Salcburg da obezbedimo prolazak dalje. Nema pritiska, prisutan je samo pozitivan naboj.

Prvotimci Zvezde motivisani su da obraduju navijače svog kluba:

– Stalno se bodrimo međusobno, tako će biti i pre nego što izađemo na teren u Salcburgu. Svima nam je jasno koliku radost ćemo doneti našim navijačima i našim porodicama ako prođemo, a od toga nema ništa lepše. To nam je svima najveći motiv. Ne treba ovim igračima mnogo da se priča, pametni su, zreli, znaju šta nas čeka. Svi smo u ekipi iskreni Zvezdaši i pravi drugari između sebe, verujem da je to naša najveća snaga.

U Salcburgu se očekuje veliki broj Zvezdinih navijača na tribinama.

– Koliko sam ispratio pre utakmice u Beogradu, trener gostujuće ekipe Marko Rose rekao je da je naša prednost što smo igrali pred praznim tribinama. To nisam razumeo, ali nadam se da će u sredu osetiti kolika je snaga naših navijača i koliko nam znače. Ubeđen sam da njegova izjava nije tačna. Već sada se traži karta više, svima nam konstantno zvone telefoni, svi pitaju za karte, tako da verujem da ćemo imati ogromnu podršku – poručio je Savić.

0
0

1 Komentara

  1. Vujadine, Vujadine, ponele su te emocije! Na osnovu čega ti tvrdiš da će Zvezda ići dalje?! Jel’ misliš zbog huka zvezdinih navijača, jer kad ih Salcburg čuje, odmah će se unerediti u gaće od straha i to na svom vlastitom stadionu! Vi treba da ih pobedite snagom u duelima, brzinom, agresivnoću, presingom i iznad svega brzom tranzicijom a svega toga nije bilo u Beogradu! Znaš li da su tvoje kolege iz srednjeg reda ostvarile posed lopte od kriminalnih 31%, a nosioci takve igre su bili „čuveni kapitalci“ Ben Muamed i Kafu! Znaš li da su ostvarena svega dva uzastopna dodira lopte a treći je već bio lopta u posedu Salcburga, i to na Marakani! I kako misliš da uz dva uzastopna dodira lopte ugrozite gol Salcburga?! Možda pomoću trikova! Ne verujem ti jer tvoj optimizam nema osnove! Znaš li da je tvoj šef još na konferenciji za medije u Beogradu, onako udvorički unapred proglasio Salcburg za favorita a ti hoćeš da ga pobediš u Austriji!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter