1
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

TRENER BEŠIKTAŠA ISKRENO: Protiv LASK-a nikako nije bilo dobro, imamo probleme, ali…

Objavljeno: 22.08.18 u 20:54

Uz priču o utakmici i Partizanu, Šenol Guneš osvrnuo se i na period rada sa Duškom Tošićem.

Trener Partizana Zoran Bata Mirković rekao je na današnjoj konferenciji da je Šenol Guneš uz Mustafu Denizlija i Fatiha Terima, najbolji turski stručnjak. Pohvale je večeras uzvratio šef struke Bešiktaša.

– Partizan i Crvena zvezda su najveći klubovi iz Srbije. Postoji dobro sportsko i fudbalsko vaspitanje u Srbiji. Oni sada, kao i mi, imaju periode krize u igri, ali ćemo igrati sa kvalitetnom ekipom. Ovo će biti težak meč, ali mi želimo da igramo dobru utakmicu i da pobedimo – rekao je Guneš na početku konferencije.

Nije želeo da govori o prošlim duelima dva tima.

– Ne mislim da je korisno da pričam o prošlosti, o dešavanjima između timova i trenera. Odsustvo igrača će svakako biti teško za nas. Imamo igrače koji su se kasno priključili našem timu, zato mislim da ova utakmica neće biti laka, ali ulazimo sa pozitivnom energijom. Daćemo sve od sebe i nadam se da ćemo odavde otići sa dobrim rezultatom – rekao je Guneš.

FOTO: STARSPORT

Složio se sa konstatacijom Mirkovića da nema nepoznanica između Partizana i Bešiktaša.

– Mi ih dobro poznajemo, a oni bolje poznaju nas. Znamo se i iz prošlosti, jer mnogo srpskih igrača je igralo u Turskoj. Znamo i Mirkovića, tako da ne postoji neka nepoznanica. Igramo protiv ekipe koja je ove sezone neporažena u Evropi. Samo je jako bitno kako se započne meč i uputstva koja treba dati igračima na početku – rekao je Guneš.

Apsolutno je nezadovoljan izdanjem svog tima protiv LASK-a u Lincu, kada je Bešiktaš u 90. minutu izbegao eliminaciju.

– Po svakom pitanju ta utakmica nije bila dobra. Protivnik je igrao mnogo bolje i zato je i pobedio. Sada će igrati jedna druga ekipa, mislim da će sutrašnja utakmica biti ngoo bolja, igraćemo drugačije, igraćemo bolje, ali znamo da je Partizan dobra ekipa – rekao je Guneš.

Interesantne reči rekao je o Dušku Tošiću, koji je pod vođstvom Gunela bio najbolji defanzivac turske lige.

– Tošić je najbolje godine proveo u Bešiktašu i žao mi je što je otišao i želim mu svu sreću u Kini. Mnogo ovakvih emotivnih stvari se dešavaju u srpskom i turskom fudbalu. Normalno, on i njegova porodica su državljani ove zemlje, a mislim da će navijati za nas jer je dugo igrao za Bešiktaš i bio jako uspešan. On mi nije govorio ni ‘treneru’, ni ‘učitelju’, nego ‘oče’ – odgovorio je Guneš na pitanje o izjavi Tošića da će navijati za Bešiktaš, umesto srpski klub.

FOTO: STARSPORT
0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter