0
Evropske lige

FOTO:PRINTSCREEN

ULTIMATUM ZVEZDI TOTENHEMA: Ili zlato ili ideš u vojsku

Objavljeno: 16.08.18 u 17:31

Ne susreću se često igrači u modernom fudbalu sa situacijama kakva je ovog puta zadesila zvezdu tima iz Londona.

Naime Južnokorejac Hjungmin Son dobio je ultimatum od vojnih vlasti svoje zemlje da odvede tim do medalje ili odlazi na služenje vojnog roka.

To bi na neki način značilo i kraj karijere ovog igrača jer bi se teško vratio fudbalu na ovom nivou nakon dve godie pauze. Ostali korejski igrači du dgržavi mogu da vrate igrajući za vojni klub Sangju Sangmu u nacionalnom šampionatu.

– Svaki Južnokorejac, bez obzira na slavu i novac koji poseduje, dužan je da se do 28. godine prijavi za redovno služenje vojnog roka, koji traje najmanje 21 mesec, prenose mediji na Ostrvu.

Pravilo je takođe da se vojske oslobađaju oni koji osvoje odličje na Olimpijskim igrama ili svetskim prvenstvima, a sa Azijskih igara samo zlato ima značaj, što bi značilo da Son mora na ovom turniru kako zna i ume doći do zlata.

– Osim Južne Koreje na Igrama će nastupiti još tri ekipe sa poslednjeg Svetskog prvenstva u Rusiji. To su selekcije Japana, Saudijske Arabije i Irana. Za razliku od njih, samo će Korejci iskoristiti pravo na tri ‘džokera’, odnosno tri igrača starija od 23 godine i rešili su da dovedu svoje najveće zvezde: golmana Hjonvua Čoa iz Daegua, napadača Ijdža Hvana iz Gamba Osake i Sona iz Totenhema, navode mediji na Ostrvu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter