1
Evropske lige

ČUDESNI PUTEVI BIJABIJANIJA: Gde je bio, šta je radio? Pitajte stanovnike Parme! (VIDEO)

Objavljeno: 09.08.18 u 14:09

Svetski i italijanski fudbal pamete legendarnog Frančeska Totija, čoveka koji je ceo svoj fudbalski vek proveo u Romi, ali bi ljubitelji fudbala na ‘čizmi’ mogli da zapamte i Žonatana Bijabijanija.

Francuz polako, ali sigurno ulazi u anale Serije A. Reč je o krilnom napadaču koji bi ovog leta po peti put mogao da obuče dres Parme. Da, dobro ste pročitali, pet put se vraća na stadion ‘Enio Tardini’.

Prvi put se to dogodilo 2009. godine kada je stigao kao mladi pozajmljeni fudbaler Intera. Već šest meseci kasnije Parma je otkupila ugovor ovog momka za 2,5 miliona evra, da bi se on posle četiri meseca ponovo vratio u Inter za 4,2 milioina evra.

Godine 2011. Bijabijani je prodat Smapdoriji za sedam miliona evra, a šest meseci kasnije pozajmljen je kome drugom nego Parmi. Nekada ‘mlekadžije’ su 2012. godine kupile Bijabijanija za 4,5 miliona evra. Tada se na ‘Enio Tardiniju’ zadržao do 2015. godine kada se klub raspao i otišao u niži rnag. Kao slobodan igrač ponovo se vratio u Inter. Neroazuri su ga prošle godine pozajmili Sparti iz Praga, a ovog leta ga prodali. Gde? Naravno, u Parmu!

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter