5
Domaći fudbal

'Alfa i omega' zagrebačkog Dinama u 'bekstvu' Zdravko Mamić govorio je o mogućem duelu 'modrih' i Crvene zvezde u plej-ofu za Ligu šampiona.

ZDRAVKO MAMIĆ: Voleo bih da Dinamo izbegne Zvezdu!

Objavljeno: 03.08.18 u 20:23

‘Alfa i omega’ zagrebačkog Dinama u ‘bekstvu’ Zdravko Mamić govorio je o mogućem duelu ‘modrih’ i Crvene zvezde u plej-ofu za Ligu šampiona.

Naravno, prvo je potrebno da ‘kuglice’ spoje šampiona Hrvatske i Srbije, a onda oba kluba pređu već poznate prepreke Astanu i Spartak iz Trnave. Evo šta je o mogućem duelu Crvene zvezde i Dinama iz Zagreba rekao Zdravko Mamić.

– Kad dođe do izvlačenja parova za plej-of, nikako ne bih voleo da Dinamo izvuče Zvezdu, i to isključivo iz fudbalskih razloga. Gledao sam i zimus Zvezdu, znam da su neki igrači otišli, ali došle su zamene. Podatak da crveno-beli ove sezone još nisu primili gol mnogo govori o tome kako se radi sa ekipom – rekao je Zdravko Mamić za ‘Informer’.

Prvi čovek Dinama ne vidi favorita u mogućem dvoboju dva tima, mada misli da Crvena zvezda u ovom trenutku ima više iskustva.

– Teško bi mi bilo da procenim ko bi tu prošao dalje. Naravno da bih navijao za Dinamo, ali bi to bile baš teške utakmice. Zvezda je sad već iskusna, pa su na njenoj strani uigranost i kvalitetni igrači. Sa druge stane, Dinamo ima mladu ekipu. Nisam siguran da li bi pobedilo iskustvo ili mladost. Zbog toga želim nekog drugog rivala. Verujem da će Zvezda ove godine igrati Ligu šampiona.

Zdravko Mamić smatra da bi divna vest bila da prvo Crvena zvezda i Dinamo preskoče svoje naredne rivale, a to su Spartak iz Trnave i Astana.

– Najpre je važno da istaknem da i Zvezdi i Dinamu želim prolazak u plej-of za Ligu šampiona, jer bi to odmah značilo grupnu fazu Lige Evrope. Tu su zagarantovane i jake utakmice i novac. Od srca želim i jednima i drugima da prođu, a Zvezdi to neće biti teško. Pratio sam malo kako igra, protiv Spartaka je svakako favorit.

Na kraju o bezbednosti i navijačima ako bi došlo do regionalnog derbija.

– Jasno je da bismo meč smatrali događajem visokog rizika, a kad je reč o takvim mečevima, onda i mere bezbednosti budu podignute na maksimum. Većina naroda je normalna i došla bi da bodri svoj klub u meču za ulazak u Ligu šampiona. Ne bi pojedinci to mogli da poremete. Nego, generalno na ovim prostorima imamo problem da više pažnje posvećujemo ekstremnim pojedincima nego normalnoj većini – zaključio je Zdravko Mamić za ‘Informer’.

0
0

5 Komentara

  1. I sve sto vise mrzis zvezdu ona vise sija samo zar ne vidite da se zvezda izvukla iz ponora i da je ponovo velika i za one koji je ne vole je sve veca.

    0
    0
    Odgovori
  2. I velika mogućnost da nas eliminišu baš oni koje Dinamo nema psmicama mladicu moj, Kosovo je…, skandiranjem, transparentima…ubi ubi ustašu, ko ne skače šiptar, hrvat itddd, a prva u BG, a onda bi lukavi Latini shvatili da to treba izbeći i kazna po nama….

    0
    0
    Odgovori
  3. Prvo: zvezdina ekipa je mlađa od Dinamove.
    Drugo: imamo 50% manje stranaca od Dinama.
    Treće: imamo manje vredniju ekipu od Dinama.
    Četvrto(najbitnije): Dinamo nema Delije!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter