0
Domaći fudbal

KVALFIKACIJE ZA LŠ: Poznato je sedam mogućih rivala Crvene zvezde u plej-ofu za Ligu šampiona

Objavljeno: 02.08.18 u 10:00

Od sinoć su poznati svi parovi 3. kola kvlafikacija za Ligu šampiona, ali i povlašćeni timovi u žrebu za plej-of.

Ako Crvena zvezda prođe Spartak iz Trnave obezbediće jesen u Evropi, ipak tu ne bi smela da se zadovolji, jer će je samo jedan korak deliti od Lige šampiona. Žreb za plej-of rundu na programu je u ponedeljak od 12 časova u Nionu, a srpski šampion naćiće se u grupi nepovlašćenih timova sa Spartakom iz Trnave.

Zato su već i poznati mogući rivali crveno-belih, a to je sledećih sedam timova. Naime, prvi i po koeficijentu najjači je Salcburg, a ako bi se desila senzacija nad senzacijama, onda bi to bila makedonska Škendija. Drugi po koeficijentu je PSV, koji sigurno svaki navijač Crvene zvezde želi da bude izbgnut. Treći po koeficijentu je Seltik koji nema nimalo lak posao u 3. kolu kvlafikacija za Ligu šampiona, jer igra protiv grčkog šampiona AEK-a, možda bi ovo bila idelna prilika za srpskog prvaka. Na kraju po koeficijentu kod povlašćenih je Dinamo iz Zagreba. Sigurno po igračkom kadru najbliži kvalitetu Crvene zvezde, ali ta utakmica, kao moguća sa Škendijom (u slučaju ‘luzerskog’ dana Salcburga) nosi neke druge probleme u kojima je pitanje kako bi se sve završilo.

U scenariju ‘Dinamo’ najbolja vartijanta bi bila da Astana napravi, ne baš, podvig i izbaci Zagrepčane. Nije neizvodljivo, a realno za san zvani Liga šampiona.

TREĆE KOLO KVALFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA:

„Staza šampiona“

Seltik (Škotska) – AEK (Grčka)
Red Bul Salcburg (Austrija) – Škendija (Makedonija)
Crvena zvezda (Srbija) – Spartak Trnava (Slovačka)
Karabag (Azerbejdžan) – BATE Borisov (Belorusija)
Astana (Kazahstan) – Dinamo Zagreb (Hrvatska)
Malme (Švedska) – Vidi (Mađarska)

„Staza pratilaca“

Standard (Belgija) – Ajaks (Holandija)
Benfika (Portugal) – Fenerbahče (Turska)
Slavija Prag (Češka) – Dinamo Kijev (Ukrajina)
PAOK (Grčka) – Spartak Moskva (Rusija)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter