1
Evrokupovi

FOTO: HotSport

ĐUKIĆ I ILIĆ: Ambijent je bolji, neće biti lako sutra

Objavljeno: 01.08.18 u 17:54

Crno-beli su stigli u Viljnus, gde će sutra odigrati revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Svoja očekivanja pred duel sa Trakaijem izneli su kapiten Saša Ilić i šef stručnog štaba Miroslav Đukić.

– Ostvarili smo laganu prednost, biće teško, ali nećemo mnogo menjati u našem stilu kakav e bio u Beogradu, pokušaćemo da se nametnemo i da vodimo meč. Mnogo je pozitivnije nego pre sedam dana, dobili smo u Evropi i ligi, ekipa je mirna, mir je pozitivan.

Težak ambijent za igranja bio je u prvom meču.

– Ne mogu ja tu ništa da menjam. Bitno je da sam mojim igračima dočarao ono što ih očekuje u ovom meču, to je ozbiljna i organizova ekipa koja igra dobar fudbal, biće teško. Nisu se opustili. Iako smo imali težak ambijent uspeli su da zadrže mir koji je potreban. Nećemo branniti prednost nego ćemo igrati našu igru. To je dobra ekipa, sigurno nas čeka težak meč. Sve ćemo učiniti da ovde napravimo prolaz dalje, rekao je Đukić.

FOTO: HotSport

Gosti žele ofanzivu i da nametnu svoj ritam igre.

– Videćemo, ima još dosta do utakmice, igrali smo samo jednu utakmicu s dva napadača, s špicem i polušpicem, obe varijante su moguće, u obe delujemo dosta dobro, nema neke velike razlike. U bilo kojoj formaciji da igramo igramo ofanzivno i dominiramo, želio da budemo protagonista i da imamo loptu, pokušaćemo to da uradimo i sutra, rekao je on.

Spreman je na sva moguća iznenađenja Đukić.

– Ne razmišjamo da stvari neće krenuti dobro. Njihov trener želi da igra od nazad, tu pas igru, sigurno će i sutra pokušati da se nametnu. Uvek je potrebno imati plan ‘B’ kada stvari ne idu kako treba, uvek o tome vodimo računam, kazao je trener crno-belih.

Crno-beli neće mnogo kalkulisati u ovom meču.

– Nismo ekipa koja zna da čeka i koja može da čeka protivnika. Nismo ekipa koja zna da spekuliše, napadačka smo ekipa i hoćemo da vodimo meč. Gol bi nam dao mir i sigurnost, zaključio je on.

(VIDEO:YouTube/HOT SPORT)

Kapiten tima smatra da samo maksimalnom igrom njegov tim može do pobede.

– Partizanove ambicije su da igra Ligu Evrope i Trakai je samo ekipa u nizu koju moramo da savladamo ako hoćemo da igrmao ovo takmičenje. Organizovi su i čvrsti, dobro su vođeni od strane Španca, ako želimo da pobedimo sutra moramo da odiramo maksimalno svih 90 minuta. Nadam se da ćemo dobro odigrati, rekao je Ilić.

Teren ne bi trebalo da bude problem Partizanu.

– Nije iznenađenje, sve vreme provode na veštačkoj podlozi, brža je lopta, radili smo na Teleoptiku, neće to doneti mnogo problema, dodao je on.

(Za HotSport iz Viljnusa – Stefan Smuđa)

0
0

1 Komentara

  1. Istina je da nikad nisam gledao Zvijezdu kao sad kad ih trenira Milojević,medjutim ljutim sa na nas Partizanove igrače da mnogo gnjave loptu a sinoć zvijezda u dva tri poteza gol ,mi kao da nemamo snage da istrčimo više od 70 min igre i neka luda filozofija u samoj igrimi je čudna i da nema igrača koji može da preokrene ritam,taktiku i šta već sve znam .To je nekad AĆIMOVIĆ super radio i naš V.Kovačević pa i Vukelić

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter