3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LIGA EVROPE: Fešta u Novom Sadu, Spartak razbio Spartu, u Pragu se tresu kad pomisle na Srbiju (VIDEO)

Objavljeno: 26.07.18 u 22:45

Jednu od najvećih senzacija u ovom kolu kvalfikacija za Ligu Evrope napravio je Spartak iz Subotice koji je nokautirao Spartu iz Praga.

Kad fudbalerima praške Sparte pomenete Srbiju nije im dobro. Posle nokauta od Crvene zvezde pre 12 meseci, Plavšić i drugari su sada dobili lekciju od subotičkog Spartaka 2:0. Rezultat za istoriju subotičkog fudbala.

FOTO: STARSPORT

Sve je počelo već u 8. minutu kada je posle centaršuta sa leve strane iz slobodnog udarca Ćalasan zatresao mrežu. Krenula je Sparta od tog trenutka maksimalno na gol Perića, ali se čuvar mreže ‘golubova’ nije dao. Apsolutni šok je usledio u 57. minutu, lopta je ušla u kazneni prostor Sparte, Šimura je vratio petom ka ivici kaznenog prostora, a Đuričin je smestio u mrežu za 2:0. Do kraja utakmice učenici Vladimira Gaćinovića uspeli su da sačuvaju svoj gol za veliku prednost pred revanš na Letni za sedam dana.

Za Spartu su igrali naši fudbaleri Srđan Plavšić i Uroš Radaković, kao i miljenik Delija Gelor Kanga. Kasnije su na teren ušli još Mihailo Ristić i Vladimir Vukadinović.

SPARTAK SUBOTICA – SPARTA PRAG 2:0 (1:0)
/Čalasan 8, Đuričin 57/

Stadion: Krađorđe.

SPARTAK: Perić, Tekjaški, Kerkez, Ćalasan, Vukčević, Jocić, Đuričin, Šimura, Glavčić, Savković, Ćećarić.
SPARTA: Nita, Čipčiju, Radaković, Kaja, Fridek, Kulanek, Kanga, Plavšić, Stanciju, Teteh, Ben Haim.

0
0

3 Komentara

  1. Свака част остаје мало жао што није дат и трећи гол,оне две акције су биле нацртане за још један гол.Срећно у реваншу!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Vala momci,svaka vam čast,tako se igra,za svoj klub i za Srbiju…naklon do poda,David je pobedio Golijata…Opet….Respect

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter