0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

NENAD LALATOVIĆ: Ja sam stavio Rajkovića na gol Crvene zvezde

Objavljeno: 26.07.18 u 12:10

Radnički iz Niša posle 35 godina igra u Evropi. Nakon Gzire, pred Nišlijama je težak ispit. Makabi iz Tel Avia, tim protiv koga je Radnički igrao pre 68 godina, tada je slavio Makabi sa 3:2.

Trener Nenad Lalatović ulogu favorita prepušta Makabiju ali naglašava da Radnički ne ide sa belom zastavom, te da, ukoliko njegovi igrači ispoštuju dogovor iz svlačionice imaju čemu da se nadaju u prvom meču.

– Očekujem tešku utakmicu jer igramo oslabljeni, bez četiri standardna igrača. Ja verujem u igrače koje imam na raspolaganju, želim da mi pokažu i meni i navijačima da sa pravom nose dres ovako velikog kluba. Da za svaku loptu izgaramo na terenu. Ukoliko damo 120 posto svojih mogućnosti imamo čemu da se nadamo – rekao je Lalatović.

Iskusni stručnjak nije želeo da analizira Makabi, a ni da nam otkrije karte kojima raspolaže. Lalatović je istakao da je Radnički spreman, što taktički, ali i fizički da parira ‘ponosu Izraela’.

– Radi se o kvalitetnim i dobrim igračima kojima je potrebno malo prostora da reše svaku situaciju. Imaju individualni kvalitet, to nije sporno. Ukoliko moji igrači budu hrabri i mentalno spremni, daćemo sve od sebe da dođemo o pozitivnog rezultata. Iako, ponavljam, Makabi je favorit u prvoj utakmici jer ulazimo oslabljeni u meč – ističe trener Nišlija.

Sa posebnom emocijom u ovaj meč ući će trener Radničkog, jer će sa druge strane imati trojicu zaista dobrih prijatelja.

Predrag Rajković je među tri najbolja golmana koja Srbija ima. Ja sam ga stavio na gol Crvene zvezde, pre toga nije branio. Kod mene je bio standardan. Rekao sam ljudima u klubu, ukoliko mu damo kapitensku traku cena će mu samo rasti, a on je na svakoj utakmici opravdao moje poverenje, jako ga cenim kao golmana. On je jedna od najvažnijih karika Makabija. Drago mi je ako sam mu na bilo koji način pomogao u karijeri, on je meni to u potpunosti opravdao. Što se tiče Vlade Ivića dobro se znamo, mi smo veliki prijatelji. Igrali smo jedan protiv drugog još kao osamnaestogodišnjaci, ja u Zvezdi, a on u Partizanu. Veliki sam prijatelj i sa njegovim bratom Ilijom, sa kojim sam sarađivao u Zvezdi. Sa Milošem Veselinovićem sam radio u Sremu, bio sam njegov pomoćnik, jako ga cenim i poštujem – poručuje Lalatović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter