1
Evrokupovi

RADIVOJEVIĆ ANALIZIRA MAKABI: Ivić izvanredno proučava rivala, obratiti pažnju na Itaja Šehtera

Objavljeno: 25.07.18 u 11:11

‘Ponos Izraela’, protiv ‘niškog inata’, ukratko bismo tako mogli da opišemo naredni meč Radničkog u Evropi. Miloš Radivojević, nekadašnji igrač Nišlija, koji je prošlu sezonu proveo u Kirjat Šmoni, za Hotsport analizirao je drugoplasiranu ekipu izraelskog prvenstva.

Nakon što su pobedili Gziru Junajted ukupnim rezultatom 5:0, igrači Radničkog odlaze na megdan Makabiju iz Tel Aviva. Makabi nekoliko sezona nije onaj stari, mučili su se protiv Ferencvaroša (ukupna pobeda 2:1). Iako je ekipa iz Izraela uigranija, po Radivojeviću ima samo blagu prednost u odnosu na „Real sa Nišave“

– Sam tim nije pretrpeo mnogo izmena.Velika stvar za Makabi su naša dva stručnjaka Ivić i Veselinović na klupi. Sa Veselinovićem sam sarađivao i tvrdim da izvanredno analizira svaku ekipu i igrača pojedinačno, počeo je Radivojević.

Talentovani levi bek potom je otkrio odakle Radničkom preti najveća opasnost.

– Trebalo bi obratiti pažnju na napadača Itaja Šehtera (došao iz Beitara), reprezentativca Izraela, koji je jedan od malobrojnih fudbalera koji su ovog leta pojačali Makabi. Radi se o najboljem napadaču lige. Ne znam zbog čega on nije igrao u prvom kolu protiv Ferencvaroša, ali je za očekivati da šansu za debi dobije protiv Radničkog. Islanđanin Vidar Kjartanson, napadač koji je počeo meč protiv Ferencvaroša, takođe može da zada velike glavobolje Radničkom. Radi se o fudbaleru koji je po profilu sličan Milanu Pavkovu. Ume da spusti loptu, da je zagradi i pronađe saigrača. Vezni red nije pretrpeo mnogo izmena, dobro su uigrani i ne jure napred po svaku cenu. Vole da drže loptu i iz toga pronađu priliku da ugroze protivnika. Ne smemo da zaboravimo i golmana Predraga Rajkovića koji je godinama unazad najbolji golman izraelskog prvenstva, otkriva Radivojević.

Radnički ipak ne treba da nosi belu zastavu ističe dvadesetosmogodišnji defanzivac.

– Sa druge strane, Radnički je  ima jednog od najboljih trenera mlađe garde u Srbiji, Nenada Lalatovica mnogo cenim i siguran sam da ce dodatno motivisati igrače Radničkog. Sa nekolicinom sam igrao i očigledno je da Nišlije imaju izuzetno dobar tim ove sezone. Iako blagu prednost, makar i na papiru  imaju Izraelci, ne znači da su Nišlije bez šansi. Ukoliko prikažu neustrašivu igru iz prve utakmice  protiv Gzire, verujem u prolaz mog nekadašnjeg kluba u narednu rundu. Radnički treba da pojuri povoljan rezultat na gostovanju u Izraelu, makar to bio i minimalni poraz, uz postignuti gol u gostima, a potom, pred svojim navijačima da napravi podvig i upiše plasman u treće kolo. Stadion na kome trenutno igra Makabi ima tribine samo na zapadu i istoku. Tako da, što se atmosfere i podrške sa tribina tiče, tu će Nišlije biti u velikoj prednosti.

Prva utakmica na programu je u četvrtak od 19 časova na stadionu Netanja, a revanš nedelju dana kasnije na stadionu Čair u Nišu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter