0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HS INTERVJU – SRĐAN PLAVŠIĆ: Želimo u grupnu fazu, još je rano da pričam o povratku u Zvezdu

Objavljeno: 24.07.18 u 12:00

Plavšić je za naš portal govorio o svim aktuelnostima vezanim za njega, utakmici sa Spartakom, povratku u Zvezdu, životu u Pragu…

Brzonogi vezista prošle sezone stigao je u prestonicu Češke.

Sve i da mu to nije ni na kraj pameti palo, sudbina ovog fudbalera svake godine vraća u domovinu. Nakon što je prošle sezone igrao protiv Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ovogodišnji rival je Spartak iz Subotice protiv koga će igrati u rodnom Novom Sadu, a očekivanja pred ovaj meč izneo je za naš portal.

Kako si se navikao na život u Pragu, sada kada je prošlo skoro godinu dana od tvog dolaska?

– Dosta dobro, naučio sam malo jezika, pronašao naše restorane sa dobrom hranom, upoznao grad, i mogu da kažem da sam se navikao na Prag, počinje za HotSport priču brzonogi fudbaler.

Možeš li da uporediš fudbal u Češkoj i Srbiji?

– Ovde je fudbal dosta brži i čvršći u odnosu na Superligu, svaka ekipa je jako dobro pripremljena, tako da je fizička sprema na mnogo većem nivou i glavna razlika u odnosu na fudbal koji se kod nas igra, kaže on.

Koliko ti znače Kanga i Ristić, stari znanci u ekipi?

– Znače mi dosta. Rile malo više jer pričamo isti jezik i duže ga poznajem, ali mogu da kažem da je stvarno lepo imati nekog svog kada ste van naše zemlje, a nas ima šest, sedam Balkanaca u ekipi i svakodnevno se svi družimo.

FOTO: STARSPORT

Koje su ambicije Sparte u ovoj sezoni i koliko daleko moežete dogurati u Evropi?

– Imamo dosta bolji tim nego prošle godine i sigurno da je jedan od ciljeva da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope ove godine, idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo videti, rekao je Plavšić.

Ponovo igraš protiv svog Spartaka, kao i prošle godine protiv Zvezde, kakav je osećaj?

– Opet je malo čudan osećaj, vraćaju mi se slike iz tog vremena kada sam tamo igrao, zaista lep period, koji ću pamtiti zauvek, kazao je rođeni Novosađanin.

Da li si se čuo sa nekim iz Subotice, tamo sada igra Stefan Milošević, tvoj saigrač iz vremena kada si bio u Zvezdi?

– Da, sa njim sam se baš čuo, svakog časa treba da postane otac i zaista mi je drago zbog njega, dosta smo dobri prijatelji i želim mu svu sreću u životu i karijeri, a pored njega u Subotici trenutno nema mnogo igrača iz perioda kad sam ja igrao.

Kako vidiš tvoju poziciju u Sparti, dosta je tu stranih igrača i velika je konkurencija baš na tvojoj poziciji?

– Pa sada je drugačije nego proteklih nekoliko meseci, odigrao sam poslednjih osam ili devet utakmica u prošloj sezoni poprilično dobro i sada sam standardan. Konkurencija je uvek dobra, tako da me tera da radim i treniram još jače, jasan je Plavšić.

FOTO: STARSPORT

Jel ti žao što si napustio Zvezdu pre njenih prošlosezonskih uspeha na evro sceni?

– Pa iskreno više mi je žao sto one godine kada sam ja bio i kada smo imali priliku protiv Ludogoreca da uđemo u Ligu Evrope, tada nismo to uspeli. Mnogo mi je bilo drago prošle sezone kada su se plasirali, stvarno zasluženo, izbacili su i nas i Krasnodar, svaka im čast, Zvezdi je mesto u Evropi.

Navijačima Zvezde ostao si u srcu i mnogi od njih bi voleli da se jednog dana vratiš kada je realno da se tako nešto desi?

– Sada se to neće desiti, jer sam ja tek počeo da gradim svoju karijeru i želim nove izazove. Moju Zvezdu nosim u srcu, pratim uvek, i Bože zdravlja jednog dana bih voleo da ponovo obučem njen dres i zaigram opet pred Delijama, rekao je on.

Koja je tvoja poruka našim čitaocima?

– Pratite Hotsport i uvek imajte tačne i pouzdane informacije, poentirao je vezista Sparte.

Prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Spartaka iz Subotice i Sparte iz Praga igraće se na stadionu ‘Karađorđe’, sa početkom od 20.45 časova, revanš je sedam dana kasnije.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter