0
Fudbal

OGLASIO SE DFB: Nismo rasisti!

Objavljeno: 23.07.18 u 20:30

Fudbalski savez Nemačke (DFB) danas je „izrazito odbacio“ tvrdnje fudbalera Arsenala Mesuta Ozila o rasizmu, ali dodaju da su mogli više da učine da ga zaštite od uvreda.

U saopštenju, DFB žali zbog odlaska Ozila iz reprezentacije i „jasno odbacuje vezu izmedju rasizma i DFB“ i dodaje da su „mnogo godina bili uključeni u integracione poslove Nemačke“.Ozil je u juče saopštio da se povlači iz reprezentacije Nemačke zbog rasizma i diskriminacije ljudi poreklom iz Turske, a danas su njegovu odluku podržali neki turski ministri, koji su opisali njegov potez kao „borbu protiv virusa fašizma“. Vezni fudbaler rekao je da je dobio poruke mržnje i pretnje, kao i da je okrivljen za razočaravajući nastup Nemačke na Svetskom prvenstvu.

On je takodje kritikovao Savez i tamošnje medije posle objavljivanja slike s novadno kontroverznim predsednikom Turske, Redžepom Tajipom Erdoganom, na dogadjaju u Londonu, koji se održao u maju.

Naturalizovani Nemac je dobio mnogo kritika posle ispadanja selekcije Nemačke u grupnoj fazi na nedavno održanom Svetskom prvenstvu. DFB priznao je da taj problem nije rešio na pravi način i da „žale što Mesut Ozil smatra da nije dovoljno zaštićen od rasističkih parola“.

Ovaj 29-godišnji fudbaler je za reprezentaciju Nemačke na 92 utakmice postigao 23 gola, a imao je i 40 asistencija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter