0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

STIŽE LOVA: Evo kako će biti raspoređeno osam miliona dolara zarađenih od učešća na Mondijalu

Objavljeno: 22.07.18 u 23:50

Srbija je na tek završenom Mondijalu u Rusiji zauzela 22. mesto, a od učešća na najvećoj svetskoj fudbalskoj smotri zaradila je osam miliona dolara.

Kako prenose Novosti, 40 posto zarade biće podeljen fudbalerima i stručnom štabu. Kada se to pretvori u ‘zelene novčanice’ to je oko 3,2 miliona dolara. Preostalih 4,8 miliona dolara pripada FS Srbije koji taj novac trebalo da uloži u obnovu infrastrukture u Srbiji. Tu se pre svega misli na travnate podloge koje su očajne na svim terenima u Srbiji, sem u Beogradu. Tu bi se utrošilo oko 1.000.000 evra.

Da su kojim slučajem prošli u drugi krug Mundijala „orlovi“ bi u kasu svoje „kuće fudbala“ uneli 12 miliona dolara, da su otišli u četvrtfinale bilo bi 16 miliona „zelembaća“, da su bili četvrti na planeti 22 miliona, da su bili treći 24 miliona, vicešampioni 28 miliona, dok je šampionska titula Francuzima donela 38 miliona dolara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter