0
Domaći fudbal

FOTO: FK ČUKARIČKI

MIROSLAV BOGOSAVAC: Ostala je ista okosnica tima u novoj sezoni, to je naša velika prednost

Objavljeno: 20.07.18 u 17:10

Protekle sezone je među najstandardnijima u Čukaričkom ali i celoj Superligi bio Miroslav Bogosavac.

On je za ekipu sa Banovog brda nastupao u čak 35 od 37 superligaških susreta prošle sezone. Dva je propustio zbog žutih kartona.

Ovog vikenda će nekadašnji odbrambeni igrač Partizana upisati još jedan nastup u dresu Čukaričkog na otvaranju sezone 2018/19 i to protiv Zemuna u subotu od 17 časova.

– I ranije sam govorio da je dolazak u Čukarički pravi potez, sada to samo mogu da ponovim. Ovo je najorganizovaniji klub u Srbiji, zaista je lepo biti deo takvog kolektiva. Došao sam na Banovo brdo na insistiranje tadašnjeg trenera, vrlo brzo sam se uklopio u ekipu. Hvala Bogu, nije bilo povreda, te dve utakmice sam preskočio zbog parnih kartona – rekao je na startu razgovora Bogosavac.

Ipak, nije želeo Bogosavac mnogo da priča o svojoj igri, napomenuo je da je ekipa najbitnija:

– Svakako je najbitnije da mi timski igramo dobro, na visokom nivou, sa zahtevima koje šef od nas traži. Novi trener insistira na nekim drugim segmentima igre, potrebno je samo da pohvatamo te stvari, ali sam uveren da smo već spremni za početak šampionata i deul protiv Zemunaca.

Odlični nastupi Čukaričkog u prošloj sezoni podigli su interesovanje pre svega inostranih klubova za igrače belo-crnih. Među najtraženijima je upravo Bogosavac.

– Iskreno, priča se i piše dosta o tome. Ali, za mene su stvari jednostavne, igrač sam Čukaričkog i na to sam fokusiran.

Kako ocenjujete pripreme, u Sloveniji ste odlično radili, odigrali pet prijateljskih mečeva protiv veoma kvalitetnih rivala, čak i učesnika kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope?

– Radili smo odlično, imali kvalitetne rivale, možda samo rezultati nisu bili najbolji, ali to je manje bitno u tom delu sezone, iako naravno uvek volim da pobedim, makar i na treningu. Mislim da smo se odlično spremili za izazove koji nas očekuju.

Ekipa je ostala na okupu, to može da bude još jedan adut Čukaričkog za predstojeću sezonu?

– Ne samo da nam je to prednost, već smatram i da nam je to i najjači adut u novoj sezoni. U ekipi su odlični igrači i pre svega dobri ljudi, a moram da istaknem i da je atmosfera fenomenalna i da nam je to uvek bila najbolja odlika.

Rival u prvom kolu će biti Zemun. Prošle sezone su se vratili u elitni rang srpskog fudbala, a otvarili su zapažen rezultat, uz nekoliko sjajnih mečeva.

– Zemun je u drugom delu prošle sezone bio jedna od najboljih ekipa u Ligi. Ako nekoga moram da istaknem, to su svakako Simić i Vukadinović. Naravno, da ne zaboravim da su doveli i Strahinju Bošnjaka, biće im on veliko pojačanje, ali su stvarno kvalitetni na svim pozicijama, pre svega su odličan tim. Stručni štab nam je već ukazao na to šta treba da uradimo protiv Zemunaca. Biće to dobra utakmica.

Raspored na početku šampionata, bar na papiru, ide vam na ruku. Čukarički će posle duela na Banovom brdu protiv Zemuna ići u goste Radu, te dočekuje Mačvu, gostuje OFK Bačkoj, čeka novajliju Proleter iz Novog Sada, pa tek u šestom kolu igra derbi na stadionu ‘Rajko Mitić’ protiv Crvene zvezde.

– Na papiru jeste tako, stvarno izgleda da je lakši rapored. Ali, svesni smo da će prvenstvo biti do samog kraja neizvesno, uz veliku borba za Evropu. Iskreno, verujem da mi možemo da budemo ti koji će izboriti izlazak na međunarodnu scenu. Malo nam je nedostajalo prošle sezone, siguran sam da će nam se vratiti sada.

Igrama u Čukaričkom Miroslav Bogosavac je zaslužo poziv u mladu reprezentaciju, gde je standardan član. Orlići su odlični u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo do 21 godine, u grupi 7 su ubedljivo prvi, sa šest pobeda iz isto toliko mečeva.

– Velika je čast i za mene i za Čukarički što sam deo mlade reprezentacije Srbije. Posebno je zadovoljstvo zbog toga što odlično igramo, imamo za sada šest od šest, na dobrom smo putu da izborimo plasman na šampionat Evrope u Italiji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter