0
Fudbal

ALEKSANDAR KATAI: Prelepo mi je u Čikagu, ne znam da li ću se ikada vratiti u Evropu

Objavljeno: 20.07.18 u 19:08

Srpski fudbaler igra u formi karijere za Čikago Fajer.

Odlične partije pruža Aleksandar Katai u timu iz MLS lige.

Odlazak u Sjedinjene Američke Države se ispostavio kao pravi pogodak za Kataija koji je za veoma kratak period postao jedan od glavnih igrača Fajera.

– Osećam se veoma dobro, ovde igram, postižem golove. U Španiji sam jedva igrao poslednjih šest meseci koje sam proveo tamo. Nije mi pružena nikakva šansa u Alavesu. Ponekad sam igrao, a ponekad bio na tribinama gledajući utakmicu ili na klupi. Nikada nisam mogao da vežem pet ili šest uzastopnih utakmica da bih dobio ritam. Istina je da su to stvari zbog kojih mi je žao, ali ne volim da pričam o tome. To se dogodilo u prošlosti, razmišljam samo o Čikagu, kazao je Katai za ‘Marku’.

Na njegove dobre igre uticaj ima i srpski stručnjak Veljko Paunović koji je Kataiju dao veliku slobodu iz koje je kulminirala kreativnost momka iz Srbobrana.

– Veljko me dobro poznaje još iz perioda kada sam igrao u Crvenoj zvezdi. On je podržava i daje mi priliku da se dokažem.

Sem Paunovića, u Čikagu je i Bastijan Švajnštajger, čuveni nemački fudbaler i suprug srpske teniserke Ane Ivanović.

– Bastijan je odličan momam, svakom timu je potreban neko poput njega. On je sjajan igrač i još bolja osoba, čast je igrati sa njim. Osećam se kao kod kuće. Imam podršku porodice i to vredi mnogo. Ne znam da li ću se ikada vratiti u Evropu, u fudbalu se nikada ne zna, ali mogu da kažem da sam srećan u Čikagu u ovom trenutku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter