1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LIGA EVROPE: Partizan u ‘trećoj brzini’ ka Litvaniji (VIDEO)

Objavljeno: 19.07.18 u 22:20

U revanš meču 1. kola kvlafikacija za Ligu Evrope Partizan je u Humskoj sa 3:0 (2:0) savladao Rudar i ukupnim skorom 6:0 plasirao se u drugo kolo.

‘Parni valjak’ na najlepši mogući način overio je plasman u drugo kolo kvlafikacija za Ligu Evrope. Četa Miroslava Đukića slavila je sa 3:0, lepršavom igrom, a žal ostaje za tim što na tribinama Humske nije bilo više gledalaca.

Partizan je kao i u Nikšiću do gola stigao iz prve prave prilike, igrao se 10. minut kada je Suma izveo kratko korner sa desne strane do Đerleka, ovaj mu odigrao povratnu, reprezentativac Gvinje Bisao je vratio iznad peterca, a Pantić je zakucao u gol – 1:0. Sledeći je zapretio Rudar, bio je to neverovatan pokušaj šuta Mitrovića sa 60 metara, a Kljajić je loptu morao da izbije u korner. Dobar napad Partizana videli smo u 22. minutu, sa levog boka je centrirao Miletić, Suma je šutirao iskosa i pogodio je samo spoljni deo mreže. Na sledeću šansu čekalo se 10 minuta, Enake je probio po desnom boku, ubacio na peterac, ali je Ožegović očajno šutirao.

Drugo poluvreme je donelo više dobrih šansi, ali ne i golova. Ivanović je u 54. minutu pobegao po levom boku, vratio je loptu na šesnaesterac, ali je Đerlek šutirao daleko preko gola. Samo 60 sekundi kasnije je ponovo probio Ivanović, loptu ubacio na peterac, ali je Pantić iz teške pozicije sa čuvarom na leđima šutirao pored gola. Rudar je prvu šansu imao u 59. minutu, Bošnjak je izašao jedan na jedan sa Kljajićem, ali je golman Partizana izašao kao pobednik. Novu veliku šansu Crnogorci su imali u 68. minutu, Kuč je dobro prošao, opalio sa sedam metara, ali je Kljajić ponovo bio na mestu. U 71. minutu Partizan je mogao do trećeg gola, centrirao je rezervista Tošić sa desnog boka na drugu stativu, tamo je sam na tri metra od gola bio Zdjelar, ali je njegov šut odbranio Radović. Deset minuta kasnije Tošić je sa golom spojio danas još jednog rezervistu Rikarda Gomeša, ali je u situaciji jedan na jedan Radović odbranio.

Samo dva minuta kasnije u 83. minutu napadač iz Zelenortskih ostrva je pokazao sav svoj kvalitet, lažnjakom je kao iz džipa izbacio svog čuvara, a onda matirao golmana Rudara za 3:0. Crno-beli tada nisu stali, Đerlek je u 85. minutu bio sam u kaznenom prostoru, lepo se namestio, šutirao, ali pored gola. U nadoknadi vremena Gomeš je mogao i do drugog gola, ali je njegova bomba levom nogom završila na stativi.  Na kraju 3:0 i zakazan meč sa Trakaijem u Humskoj za sedam dana.

PARTIZAN – RUDAR PLJEVLJA 3:0 (2:0)
/Pantić 11, Ožegović 44, Gomeš 84/

/prvi meč 3:0/

Beograd
Stadion Partizana
Kapacitet: 32.710
Sudija: Danijele Doveri (Italija)

PARTIZAN (4-4-2): Kljajić – Enake, N. R. Miletić, Valijente (od 58. Marković), N. G. Miletić – Đerlek, Zdjelar, Pantić, Suma (od 58. Tošić) – Ožegović (od 64. Gomeš), Ivanović.
RUDAR (4-2-3-1): Radović – Sekulić, Sopo, Mitrović, Tomašević (od 61. Živković) – Kotorac (od 68. Kuč), Golubović – Bošnjak, Macanović (od 46. Janketić), Vuković – Đalović.

0
0

1 Komentara

  1. Tuga sa igrom i mucenje lopte kroz sredinu jer je vidljivo cak iz aviona da Partizan nema kvalitet ni fudbalere po bokovima a prva dva gola su pala bas igrom sa boka i par izglednih prilika za gol su dosle posle centarsuteva sa krila.Sinoc je bilo isuvise lako ostvariti pobedu protiv slabasnog Rudara ali je svima koji su odgledali utakmicu isto tako bilo jasno da dosta stvari u igri Partizana zabrinjava. Rumun na desnom beku je cist promasaj i tu po desnoj strani bije najveca promaja u odbrani, Miletic na levom beku je ocigledno izgubio samopouzdanje sa saznanjem da su ga prvo Antonov a posle i klinac Sehovic poslali na klupu za rezerve,celavi Miletic na zalost je jos uvek nas najpouzdaniji odbrambeni igrac,Zdjelar,Djerlek,Pantic,Suma su pozitivni ali bi bili jos pozitivniji kada bi imali kvalitetne saigrace po bocnoj strani a za kojima najvise place jedan izraziti gol igrac u liku Rikarda Gomesa ubedljivo najvece pojacanje Partizana posle odlaska Leonarda.Ne volim da pravim paragone sa komsinicom ali realno gledajuci ona je kvalitetnija od nas bar sto se tice igre jer napravi pet puta vise gol sansi tokom utakmice od nas jer razvija brzu igru po bokovima a u sesnaestercu ima i uvek dobre skakace koji prave paniku protivniku.Kada u timu imas jedinog klasicnog levokrilnog igraca Nemanju Jovanovica pa se i njega odreknes onda mislim da sam sve rekao sto se tice Djukiceva filozofije fudbala i rada celokupnog sportskog sektora.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter